Paste cu anghinare și capere
Pentru două persoane ai nevoie de:
- 160 gr paste uscate
- 4 catei de usturoi
- 1 conservă de roșii sau aprox 250gr de bulion de rosii
- 1 linguriță mică de zahăr
- 4 sferturi de anghinare la borcan
- 1 lingură de capere
- aprox 20 de masline fara samburi de toate culorile
- 20gr de unt
- sare, piper
Cum se face:
- Se fierb pastele.
- Într-o tigaie se încinge untul și se călește la foc mic usturoiul tăiat feliuțe. Sa nu prindă culoare, ci doar să aromatizeze untul pentru 1 minut poate două
- Se adaugă roșiile împreună cu sarea și o linguriță de zahăr. Se pune și jumate de cească de apă și se lasă să scadă pentru aproximativ 10 minute la foc mediu.
- Când sosul s-a îngroșat nițel se pun măslinele, anghinarele și caperele. Se lasă pentru aprox 3 minute să aromatizez sosul.
- Se pun și pastele în tigaie și se dă focul mare și se învârt bine-bine. Dacă sosul trebuie diluat se pune apă de la paste. Poți scoate și pastele direct din apă cu un clește și să le pui în tigaie.
- Servește-le cu piper proaspăt măcinat! Să ai pofta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu