miercuri, 1 noiembrie 2023

Paste cu anghinare și capere






 



Pentru două persoane ai nevoie de:

  • 160 gr paste uscate
  • 4 catei de usturoi
  • 1 conservă de roșii sau aprox 250gr de bulion de rosii
  • 1 linguriță mică de zahăr
  • 4 sferturi de anghinare la borcan
  • 1 lingură de capere
  • aprox 20 de masline fara samburi de toate culorile
  • 20gr de unt
  • sare, piper

Cum se face:

  1. Se fierb pastele.
  2. Într-o tigaie se încinge untul și se călește la foc mic usturoiul tăiat feliuțe. Sa nu prindă culoare, ci doar să aromatizeze untul pentru 1 minut poate două
  3. Se adaugă roșiile împreună cu sarea și o linguriță de zahăr. Se pune și jumate de cească de apă și se lasă să scadă pentru aproximativ 10 minute la foc mediu.
  4. Când sosul s-a îngroșat nițel se pun măslinele, anghinarele și caperele. Se lasă pentru aprox 3 minute să aromatizez sosul.
  5. Se pun și pastele în tigaie și se dă focul mare și se învârt bine-bine. Dacă sosul trebuie diluat se pune apă de la paste. Poți scoate și pastele direct din apă cu un clește și să le pui în tigaie.
  6. Servește-le cu piper proaspăt măcinat! Să ai pofta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu