Năut cu legume
Porții: 4
Ingrediente:
- 3 dovlecei, feliați grosolan
- 1 vânătă, tăiată bastonașe de mărimea degetului
- 3 căței de usturoi, tocați
- 2 ardei roșii, tocați
- 2 cartofi, tăiați cuburi
- 1 ceapă tocată
- 1 linguriță semințe coriandru
- 4 linguri ulei măsline
- 400 g roșii la conservă
- 400 g năut la conservă, scurs și clătit
- 1 legătură mică de coriandru, tocat mărunt
Modalitate de preparare:
- Se încălzește cuptorul la 220 C .
- Amestecați toate legumele într-o tavă, excepție făcând roșiile și năutul.
- Amestecați cu semințele de coriandru și ulei de măsline, condimentați cu sare și piper și amestecați.
- Răspândiți legumele astfel încât să fie într-un singur strat și introduceți tava la cuptor pentru 45 de minute.
- Clătinați o dată sau de două ori tava până când legumele sunt prăjite și ușor maronii.
- Se adaugă roșiile și năutul într-o cratiță.
- Se aduce la un foc mic și se amestecă ușor.
- Adăugați amestecul de năut și roșii în tavă.
- Asezonați după gust, stropiți cu ulei de măsline apoi presărați coriandru.
- Se servește imediat cu pâine prăjită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu