Ingrediente
- 1020 g cartofi, tăiați în bucăți
- 170 g ceapă, tăiată la jumătate
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingurita sare
- ¼ lingurita piper negru, macinat
- 30 g amidon de porumb
- 30 g fulgi de ovăz
- 1 ou, mare
- ulei vegetal, a prăji
Pregătirea
- Puneți cartofii, ceapa,
sucul de lămâie, sare, piper, amidonul de porumb, fulgii de ovăz și oul
în bol și cu ajutorul unei spatule
12 sec/viteza 5 . - Se toarnă ulei într-o tigaie antiaderentă fierbinte, acoperind fundul tigaii cu un strat subțire și se încălzește. Puneți 2 linguri de amestec pentru fiecare clătită în uleiul fierbinte și, folosind o lingură, aplatizați în cercuri (aproximativ 9,5 cm/3¾ in.). Se prăjește pe ambele părți până devin maro auriu și crocant. Scurgeți pe prosoape de hârtie. Se serveste fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu