1 ceapa / praz
1 morcov
1 cartof mare (240g)
20g ulei
5 min la 100 C la viteza -lingura-
3 catei usturoi
1 ardei rosu (optional)
30g telina congelata (tulpina verde)
900ml apa
9g sare
1 praf piper
20 min la 100 C la viteza -lingura-
1 conopida medie (350g)
1 foaie de dafin intreaga
25 min la 100 C la viteza -lingura-
6g patrunjel verde
2g busuioc (optional)
2g nucsoara macinata (optional)
1 min la viteza 7
In farfurie se poate adauga smantana si parmezan ras.
1 conopida mare (cca 1.8 kg)
1 morcov mare
1 ceapa
2 cartofi
2 catei usturoi
2 fire telina (frunze)
sare, piper
putin ulei
parmezan (sau cascaval taiat cubulete) pentru servit
Portii: 6-7 portii
Preparare
Supa crema de conopida
Se desface conopida buchetele.
Se caleste ceapa tocata, morcovul razuit si cartofii cubulete in 2-3 linguri de ulei pana ceapa e moale.
Se adauga usturoiul strivit, sare si piper si 4 cani de apa. Se fierbe totul la foc mediu cam 10 minute de cand incepe apa sa clocoteasca.
Se adauga conopida si frunzele de telina si daca e cazul mai adaugati apa pana conopida e aproape acoperita (eu am mai pus o cana de apa). Se fierbe la foc mediu cam 20 minute, pana conopida e facuta.
Se mixeaza bine tot continutul oalei in blender sau cu blenderul vertical. Daca nu intra totul in vasul robotului, mixati in transe.
Supa crema obtinuta o dregeti de sare si piper, sigur va mai fi nevoie.
Se seveste fie presarata cu parmezan si cu crutoane de paine (le serviti langa supa, fiecare isi adauga crutoanele in timp ce manaca,fiindca daca le puneti de la inceput in farfurie se inmoaie prea tare) sau puteti servi cu "crutoane" (cubulete) de cascaval care se adauga in supa de la inceput, ca sa aiba timp sa se topeasca putin.
Pentru varianta de post / vegan serviti supa presarata cu piper negru si crutoane de paine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu