Ingredients
- 1 lămâie, fără coajă, fără părțile albe
- 15 g turmeric proaspăt
- 685 g apă
- 1 lămâie, tăiată în clini, apoi feliată
- 30 g ghimbir proaspăt, feliat subțire
- 30 g miere (optional)
- 2 lingurițe oțet din cidru de mere
- 1 priză piper negru măcinat
- 3 prize piper cayenne, măcinat, împărțit în pahare, pentru servit
Preparation
- Puneți în bol lămâia și turmericul și tocați
3 sec./viteza 5 . Curățați pereții bolului cu spatula. - Adăugați apa și fierbeți
8 min./100°C/viteza 2 . - Adăugați feliile de lămâie, ghimbirul, mierea, oțetul și piperul și mixați
2 min.//viteza 2 . Lăsați la macerat timp de 30 minute. Strecurați printr-o strecurătoare cu găuri mici. Puteți servi elixirul la temperatura camerei, încălzit sau refrigerat, într-o cană cu cioc. Garnisiți fiecare pahar cu piper de cayenne și serviți.
https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r697793
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu