INGREDIENTE (pt 4 portii)
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 1 ceapa medie maruntita
- 1 morcov maruntit
- 1 cartof curatat si taiat cuburi
- ¼ lingurita mix legume uscate maruntite (gen Vegeta)
- 2 cani de apa
- 1 conserva medie de porumb
- sare si piper dupa gust
- ½ lingurita coriandru verde
- 2 cani lapte de migdale
- ½ cana caju hidratat (timp de 3 ore)
- 1 lingura rosii uscate
- 2 linguri patrunjel verde tocat
- 1 arpagic maruntit
verianta 2:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
PREPARARE
2 cepe (250g)
2 morcovi (200g)
4 sec. la viteza 4,5
20ml ulei
2 cartofi (200g)
15 min. la viteza -lingura- la 100C
200g porumb din conserva
700ml apa
2 rosii uscate in ulei
4 linguri rosii pasate
20 min. la viteza -lingura- la 100C
20 min. la viteza -lingura- la 100C
8g sare
2 prafuri piper
0,5g coriandru
10 min. la viteza -lingura- la 100 C
3 min. la viteza 5 la 100 C
1 min. la viteza 7
2g patrunjel verde
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
PREPARARE
25 migdale hidratate (cu 24h inainte)
25g caju hidatat (cu 3h inainte)
3 rosii uscate din ulei
1min. la viteza 8
Punem deoparte laptele de migdale si caju.
1 ceapa (120g)
1morcov (65g)
4 sec. la viteza 4,5
10ml ulei
1cartof (260g)
5 min. la viteza -lingura- la VAROMA
150g porumb din conserva
500ml apa
5 min. la viteza -lingura- la VAROMA
8g sare
2 prafuri piper
0,5g coriandru
laptele de migdale si caju (225g)
12 min. la viteza -lingura- la 100 C
3 min. la viteza 5 la 100 C
1 min. la viteza 7
2g patrunjel verde
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Reteta originala:
Puneti o cratita pe foc si adaugati uleiul de floarea soarelui.
Adaugati ceapa, morcovul si cartoful.
Gatiti timp de 4 minute, pana ce se inmoaie legumele.
Adaugati mixul de legume uscate maruntite, apa, porumbul, sarea si piperul.
Cand da in fiert, reduceti focul la minim,
adaugati coriandrul si laptele de migdale si
lasati supa sa fiarba 5 minute, timp in care o amestecati des.
In timp ce supa fierbe,
adaugati in blender caju-ul, rosiile uscate si aprox. o cana din zeama in care fierb legumele.
Procesati pana obtineti o crema fina, dupa care mai adaugati o cana de zeama din oala si procesati pana ce se omogenizeaza compozitia.
Turnati lichidul obtinut la blender inapoi in supa de pe foc.
Gustati pentru a ajusta condimentele necesare. Luati oala de pe foc, turnati supa in castronele si garnisiti cu patrunjel si arpagicul maruntit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu