Ingrediente
pentru 2 porţii
- 1 conservă de linte
- 2 roşii mari
- 1 ardei gras
- 1 ceapă roşie
- câteva măsline fără sâmburi
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- sar (piper - după gust)
- pătrunjel verde
Instrucțiuni de preparare
-
Lintea din conservă se scurge de zeamă şi se răstoarnă într-un castron încăpător. Dacă doriţi, o puteţi clăti sub un jet de apă rece. Eu nu consider necesar, dar ştiu multe persoane care preferă să procedeze în acest fel.
-
Roşia, ardeiul şi ceapa roşie se taie cubuleţe sau julien, după cum vă place. Se adaugă peste lintea scursă de zeamă. Se adaugă şi măslinele fără sâmburi, uleiul de măsline, zeama de lămâie şi pătrunjelul tocat.
-
Se condimentează cu sare şi piper după gustul fiecăruia şi se lasă la rece timp de 15-20 de minute să se armonizeze aromele.
-
Se serveşte rece, de preferat cu felii de pâine prăjită.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu