miercuri, 20 decembrie 2023

Supa de linte verde si mazare

9.7

Ingrediente:

2  căței de usturoi (aprox. 14g)
2 cepe medii taiate in 4 (aprox. 110g)
100 g  țelină congelata, tăiate în bucăți de aprox. 3 cm
20 g  ulei de măsline
50 g  slanina afumată / bacon (aprox. 6 felii), tăiate cubulete de aprox. 1 cm


130 g  zeama de la mazarea la conserva
400 g  roșii mărunțite la conserva
670 g  apă, fierbinte
½  cub cu gust de pui mărunțit
1  lingura piure de roșii
4  prafuri de ardei afumat
1/4  lingurita delicat (aprox. 2g)
1/2  lingurita sare grunjoasa de salina sau dupa gust (aprox. 4g)
2  prafuri piper negru măcinat, plus un plus pentru stropire


Preparare:

Inainte de a incepe reteta pune lintea la inmuiat timp de minim 2 ore.

1. Pune:
               - 15g ulei
               - 15g  usturoi
               - 150g  ceapa
               - 120g  țelina congelata
               - 10cm praz (optional)

2. Setați: 3 sec. la viteza 6

4. Seteaza: 5 min la 120°C la viteză (lingura)

5. La jumatatea programului puteti opri aparatul ca sa mai curatati părțile laterale ale bolului cu spatula.

6. Adauga:
                   - 150g  linte verde, înmuiată peste noapte
                   - 700g apa

7. Seteaza: 20 min la 100°C / viteza lingura

8. Adăuga:
                   - 150 g  mazăre la conserva
                   - 130g zeama din conserva de mazare
                   - 400 g  roșii mărunțite la conserva
                   - 370 g  apă, fierbinte
                   - ½ cub cu gust de pui
                   - 4 prafuri boia afumata 
                   - 4g sare
                   - 2 prafuri piper 

9. Seteaza: 20 min la 100°C / viteză lingura sau conform instrucțiunilor de pachet până când lintea și mazărea sunt gătite.


Preparare:

Inainte de a incepe reteta pune lintea la inmuiat timp de minim 2 ore.

1. Pune:
               - 15g ulei
               - 14g  usturoi
               - 110g  ceapa
               - 100g  țelina congelata

2. Setați: 3 sec. la viteza 6

3. Adaugă:
                   - 60g slănina afumata / bacon / kaiser

4. Seteaza: 5 min la 120°C la viteză (lingura)

5. La jumatatea programului puteti opri aparatul ca sa mai curatati părțile laterale ale bolului cu spatula.

6. Adauga:
                   - 150g  linte verde, înmuiată peste noapte
                   - 400g apa

7. Seteaza: 20 min la 100°C / viteza lingura

8. Adăuga:
                   - 150 g  mazăre la conserva
                   - 130g zeama din conserva de mazare
                   - 400 g  roșii mărunțite la conserva
                   - 670 g  apă, fierbinte
                   - ½ cub cu gust de pui
                   - 4 prafuri boia afumata 
                   - 4g sare
                   - 2 prafuri piper 

9. Seteaza: 20 min la 100°C / viteză lingura sau conform instrucțiunilor de pachet până când lintea și mazărea sunt gătite.

Sugestii și sfaturi:

Lintea este bogată în proteine.
Serviți cu pâine crocantă și unt pentru un prânz ușor, dar delicios.

Alte detalii:

1. O conserva de mazare de 400g contine: 130g zeama si 270g mazare fiarta
2. Cele 150g de linte uscata dupa cateva ore de stat la inmuiat vor cantari: aprox. 270g

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu