9.7
Ingrediente:
2 căței de usturoi (aprox. 14g)
2 cepe medii taiate in 4 (aprox. 110g)
100 g țelină congelata, tăiate în bucăți de aprox. 3 cm
20 g ulei de măsline
50 g slanina afumată / bacon (aprox. 6 felii), tăiate cubulete de aprox. 1 cm
130 g zeama de la mazarea la conserva
400 g roșii mărunțite la conserva
670 g apă, fierbinte
½ cub cu gust de pui mărunțit
1 lingura piure de roșii
4 prafuri de ardei afumat
1/4 lingurita delicat (aprox. 2g)
1/2 lingurita sare grunjoasa de salina sau dupa gust (aprox. 4g)
2 prafuri piper negru măcinat, plus un plus pentru stropire
Preparare:
Inainte de a incepe reteta pune lintea la inmuiat timp de minim 2 ore.
1. Pune:
- 15g ulei
- 15g usturoi
- 150g ceapa
- 120g țelina congelata
2 căței de usturoi (aprox. 14g)
2 cepe medii taiate in 4 (aprox. 110g)
100 g țelină congelata, tăiate în bucăți de aprox. 3 cm
20 g ulei de măsline
50 g slanina afumată / bacon (aprox. 6 felii), tăiate cubulete de aprox. 1 cm
130 g zeama de la mazarea la conserva
400 g roșii mărunțite la conserva
670 g apă, fierbinte
½ cub cu gust de pui mărunțit
1 lingura piure de roșii
4 prafuri de ardei afumat
1/4 lingurita delicat (aprox. 2g)
1/2 lingurita sare grunjoasa de salina sau dupa gust (aprox. 4g)
2 prafuri piper negru măcinat, plus un plus pentru stropire
Preparare:
Inainte de a incepe reteta pune lintea la inmuiat timp de minim 2 ore.
1. Pune:
- 15g ulei
- 15g usturoi
- 150g ceapa
- 120g țelina congelata
- 10cm praz (optional)
2. Setați: 3 sec. la viteza 6
4. Seteaza: 5 min la 120°C la viteză (lingura)
5. La jumatatea programului puteti opri aparatul ca sa mai curatati părțile laterale ale bolului cu spatula.
6. Adauga:
- 150g linte verde, înmuiată peste noapte
- 700g apa
7. Seteaza: 20 min la 100°C / viteza lingura
8. Adăuga:
- 150 g mazăre la conserva
- 130g zeama din conserva de mazare
- 400 g roșii mărunțite la conserva
- 370 g apă, fierbinte
- ½ cub cu gust de pui
- 4 prafuri boia afumata
- 4g sare
- 2 prafuri piper
9. Seteaza: 20 min la 100°C / viteză lingura sau conform instrucțiunilor de pachet până când lintea și mazărea sunt gătite.
Preparare:
Inainte de a incepe reteta pune lintea la inmuiat timp de minim 2 ore.
1. Pune:
- 15g ulei
- 14g usturoi
- 110g ceapa
- 100g țelina congelata
2. Setați: 3 sec. la viteza 6
3. Adaugă:
- 60g slănina afumata / bacon / kaiser
4. Seteaza: 5 min la 120°C la viteză (lingura)
5. La jumatatea programului puteti opri aparatul ca sa mai curatati părțile laterale ale bolului cu spatula.
6. Adauga:
- 150g linte verde, înmuiată peste noapte
- 400g apa
7. Seteaza: 20 min la 100°C / viteza lingura
8. Adăuga:
- 150 g mazăre la conserva
- 130g zeama din conserva de mazare
- 400 g roșii mărunțite la conserva
- 670 g apă, fierbinte
- ½ cub cu gust de pui
- 4 prafuri boia afumata
- 4g sare
- 2 prafuri piper
9. Seteaza: 20 min la 100°C / viteză lingura sau conform instrucțiunilor de pachet până când lintea și mazărea sunt gătite.
Sugestii și sfaturi:
Lintea este bogată în proteine.
Serviți cu pâine crocantă și unt pentru un prânz ușor, dar delicios.
2. Setați: 3 sec. la viteza 6
4. Seteaza: 5 min la 120°C la viteză (lingura)
5. La jumatatea programului puteti opri aparatul ca sa mai curatati părțile laterale ale bolului cu spatula.
6. Adauga:
- 150g linte verde, înmuiată peste noapte
- 700g apa
7. Seteaza: 20 min la 100°C / viteza lingura
8. Adăuga:
- 150 g mazăre la conserva
- 130g zeama din conserva de mazare
- 400 g roșii mărunțite la conserva
- 370 g apă, fierbinte
- ½ cub cu gust de pui
- 4 prafuri boia afumata
- 4g sare
- 2 prafuri piper
9. Seteaza: 20 min la 100°C / viteză lingura sau conform instrucțiunilor de pachet până când lintea și mazărea sunt gătite.
Preparare:
Inainte de a incepe reteta pune lintea la inmuiat timp de minim 2 ore.
1. Pune:
- 15g ulei
- 14g usturoi
- 110g ceapa
- 100g țelina congelata
2. Setați: 3 sec. la viteza 6
3. Adaugă:
- 60g slănina afumata / bacon / kaiser
4. Seteaza: 5 min la 120°C la viteză (lingura)
5. La jumatatea programului puteti opri aparatul ca sa mai curatati părțile laterale ale bolului cu spatula.
6. Adauga:
- 150g linte verde, înmuiată peste noapte
- 400g apa
7. Seteaza: 20 min la 100°C / viteza lingura
8. Adăuga:
- 150 g mazăre la conserva
- 130g zeama din conserva de mazare
- 400 g roșii mărunțite la conserva
- 670 g apă, fierbinte
- ½ cub cu gust de pui
- 4 prafuri boia afumata
- 4g sare
- 2 prafuri piper
9. Seteaza: 20 min la 100°C / viteză lingura sau conform instrucțiunilor de pachet până când lintea și mazărea sunt gătite.
Sugestii și sfaturi:
Lintea este bogată în proteine.
Serviți cu pâine crocantă și unt pentru un prânz ușor, dar delicios.
Alte detalii:
1. O conserva de mazare de 400g contine: 130g zeama si 270g mazare fiarta
2. Cele 150g de linte uscata dupa cateva ore de stat la inmuiat vor cantari: aprox. 270g
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu