Ingrediente:
Pentru cartofi:
- 1 kg de cartofi noi sau cartofi rosii
- 2-2.5 linguri ulei de masline extra-virgin
- Sare si piper negru dupa gust (fiti generosi)
- Usturoi pudra (pentru a fi presarat la final)
- 1/3-1/2 cani patrunjel proaspat tocat
Pasta de avocado cu usturoi:
- 1 avocado mare
- 1 catel mare de usturoi (sau 2 mai mici)
- 1/2 lingura zeama proaspata de lamaie
- 1/4 cana maioneza vegetala
- Sare si piper dupa gust
Instructiuni:
- Puneti cartofii intregi la fiert intr-un vas adanc cu apa. Cand apa incepe sa fiarba, dati focul mai incet si lasati cartofii sa clocoteasca neacoperiti timp de 20-25 de minute, pana devin moi.
- Intre timp, pregatiti pasta de avocado. Zdr0biti usturoiul si avocado si apoi amestecati compozitiile cu restul ingredientelor pana cand se formeaza o pasta uniforma.
- Scoateti cartofii fierti din oala si lasati-i la racit timp de 10 minute. Intre timp incalziti cuptorul la 230 grade Celsius.
- Puneti cartofii intr-o tava unsa cu ulei. Folositi fundul unei cani pentru a aplica presiune pe fiecare cartof pana cand se zdrobeste si devine plat (precum cei din imagine).
- Ungeti fiecare cartofi cu o lingurita ulei de masline si presarati peste el o cantitate generoasa de sare si piper. La final, presarati usturoiul pudra.
- Lasati cartofii la copt timp de 25-30 de minute pana devin crocanti si aurii. Verificati din cand in cand cuptorul pentru a nu se arde cartofii.
- Scoateti cartofii din cuptor si presarati deasupra lor patrunjelul proaspat, inca putina sare si piper. Serviti impreuna cu pasta de avocado. Pofta buna!
http://satya.ro/cartofi-crocanti-cu-pasta-de-avocado-si-usturoi/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu