INGREDIENTE (pentru 1 portie)
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 lingurita tarhon macinat
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper proaspat macinat
- 2 maini de baby spanac
- 2 andive medii feliate
- 1/2 conserva inimi de palmier tocate
- 1 ou fiert tare, maruntit
- 1/2 ceapa rosie mica taiata julienne
PREPARARE
- Amestecati zeama de lamaie, uleiul, tarhonul, sarea si piperul intr-un castron mare. Adaugati spanacul, andivele, inimile de palmier, oul si ceapa. Amestecati ingredientele pana se combina aromele intre ele.
SFATURI
- Inimile de palmier sunt partea moale din interiorul anumitelor specii de palmier. Se gasesc sub forma murata la raioanele de legume in conserve in majoritatea supermarket-urilor. La gust seamana cu anghinarea, dar sunt mai moi ca textura, se topesc in gura.
- Pentru a fierbe oul tare: Puneti oul intr-un vas cu apa la foc normal. Cand apa incepe sa fiarba, reduceti focul la minim si lasati oul sa fiarba timp de 10 minute. Luati-l de pe foc, scurgeti apa fierbinte si lasati oul intr-un vas cu apa rece pana ce s-a racit coaja.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu