Ingrediente
1 cană soia
3 căni apă, plată
1 păstaie vanilie
un praf de scortișoară
opțional 4-5 curmale, rehidratate sau
2-3 linguri sirop de agave, sau
1 lingură miere
Paşii necesari preparării
Se pune soia la hidratat peste noapte.
A doua zi, se spală şi se pune la fiert pentru fix două minute din momentul în care a început să clocotească apa.
După trecerea celor două minute, scurgeți soia de apă şi puneți-o în blender, împreună cu apa plată.
Mixați foarte bine, după care strecurați compoziția.
Laptele astfel obținut se introduce din nou în blender cu mirodeniile preferate, scorțișoară sau vanilie şi îndulcitorul ales.
Mai mixați pentru încă un minut.
Dacă optați pentru îndulcitul laptelui cu ajutorul curmalelor, după mixare mai strecurați o dată laptele.
Apoi laptele se pune la fiert pentru 30 de minute după primul clocot amestecând continuu pentru a nu se lipi de vas.
Laptele astfel obținut se savurează cu poftă imediat sau se poate păstra în frigider pentru maximum 5 zile.
Din aceste cantități se obțin 750ml lapte de soia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu