joi, 10 decembrie 2020

Supa crema de mazare galbena cu cartofi, telina, morcovi si usturoi

 


Nota: 8

Ingrediente:

450 gr mazare galbena uscata decorticata
2 cepe mari tocata
4 linguri ulei de masline
2 morcovi mari rondele (cca 330 gr)
2 cartofi medii cubulete (cca 250 gr)
3 catei de usturoi
1 tija de telina (optional)
cca 1,2 l apa

Condimente:
3 frunze dafin
1/4 lingurita tarhon
1/4 lingurita chimion
13 fire sofran
sare si piper


Preparare:

1. Puneți:
                - ceapa

2. Gatiți: 5 min. / 100 °C / viteză 0,5

3. Adaugă:
                - 3 morcovi
                - 1 cartof

4. Seteaza: 5 min / 100 °C / viteză 0,5

5. Adăugați:
                - 400g mazăre decorticată spalata
                - 1200g apa
                - 2 frunze de dafin
                - tarhon
                - chimion
                - piper

Atentie cu frunzele de dafin pentru ca nu se mixeaxa!

6. Gătiți: 35 min. / 100 °C / viteză 0,5

7. Adăugați:
                - 8g sare ?
                - 

8. Gătiți: 5 min. / 100 °C / viteză 4

9. Gătiți: 2 min. / viteză 7








https://bobulverde.eu/retete-sanatoase/supe/supa-crema-din-mazare/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu