miercuri, 16 decembrie 2020

Inghetata de mango cu lime

 

Nota: 9

Ingrediente:

 

Pentru a decora:


Materiale

  • 1 blender vertical
  • 1 tava pentru inghetata
  • 1 tel


Preparare

1. Se adauga:

                    - 10g amidon de porumb

                    - 15g apa

2. Se omogenizeaza manual.

3. Se adauga 

                  - 120g zahar

                  - 200ml smantana

4. Gătiți: 9 min. la 100°C  la viteza 3

5. Gătiți: 15 min. la 0°C  la viteza 3

6. Se toarna amestecul cremos intr-un bol

7. Se adauga intr-un bol:

                   - zeama de la lime

                   - mango taiat bucati

8. Se face piure cu mixerul vertical

9. Se pune la congelator 30 de minute

10. Se amesteca piureul de mango cu amestecul cremos facut anterior

11. Se toarna totul intr-o forma pentru inghetata 

12. Se pune folie direct pe crema si se introduce la congelator pentru 3 ore.

13. Se scoate tava din congelator, se amesteca inghetata pentru a se uniformiza textura. 

14. Se da la congelator in recipientul inchis (cu capac) timp de 1 noapte.

15. Se poate decora cu nuca de cocos rasa la momentul servirii.


https://www.petitchef.ro/retete/desert/inghetata-de-mango-fara-aparat-de-facut-inghetata-fid-1572982

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu