Nota: 9
Ingrediente:
Pentru a decora:
Materiale
- 1 blender vertical
- 1 tava pentru inghetata
- 1 tel
Preparare
1. Se adauga:
- 10g amidon de porumb
- 15g apa
2. Se omogenizeaza manual.
3. Se adauga
- 120g zahar
- 200ml smantana
4. Gătiți: 9 min. la 100°C la viteza 3
5. Gătiți: 15 min. la 0°C la viteza 3
6. Se toarna amestecul cremos intr-un bol
7. Se adauga intr-un bol:
- zeama de la lime
- mango taiat bucati
8. Se face piure cu mixerul vertical
9. Se pune la congelator 30 de minute
10. Se amesteca piureul de mango cu amestecul cremos facut anterior
11. Se toarna totul intr-o forma pentru inghetata
12. Se pune folie direct pe crema si se introduce la congelator pentru 3 ore.
13. Se scoate tava din congelator, se amesteca inghetata pentru a se uniformiza textura.
14. Se da la congelator in recipientul inchis (cu capac) timp de 1 noapte.
15. Se poate decora cu nuca de cocos rasa la momentul servirii.
https://www.petitchef.ro/retete/desert/inghetata-de-mango-fara-aparat-de-facut-inghetata-fid-1572982
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu