marți, 15 decembrie 2020

Supa crema de mazare, broccoli, ardei si rosie


 

Ingrediente:

1 morcov (90g)

1 ceapă (130g)

1 cană mazăre

3-4 buchețele broccoli

1 sfert ardei, mic

1/2 roșie, mică

2 frunze dafin

ulei de măsline

opțional iaurt grecesc, sau smântână

opțional drojdie inactivă

opțional piper, măcinat (după 1 an)

opțional mentă, (uscată sau proaspătă) sau

opțional busuioc, sau

opțional măghiran

opțional sare de Himalaya, (doar pentru copii cu vârsta de peste 1 an)


Paşii necesari preparării

1 morcov (90g)

1 ceapă (130g)

300g apa

10 min. la 100C la viteza -lingura-


65g ardei rosu

240g mazare din conserva

100ml zeama din conserva

10 min. la 100C la viteza -lingura-


90g sos rosii din conserva

100g broccoli congelat

10 min. la 100C la viteza -lingura-



5g sare

1 praf piper


i-am mai adaugat

2,5 g patrunjel verde

1g sare 

si si-a schimbat parca putin gustul in mai putin buna.

Da. Este mai buna fara patrunjelul verde.



Optional pentru data viitoare:

½ țelină

2 căței de usturoi

2 cartofi (vor da supei o cremozitate mai mare)

2 linguri iaurt grecesc 10% sau smântână

 1 legatura mărar verde


Se spală și se curăță mai întâi ceapa și morcovul care se pun la fiert cu o cană de apă și două frunze de dafin, timp în care continuăm cu pregătirea celorlalte legume.

Broccoli și mazărea pot fi folosite proaspete sau congelate. 

În cazul în care sunt proaspete, timpul de gătire va fi puțin mai lung dat fiind faptul că ambele se congelează de regulă după ce sunt opărite pentru scurt timp.

Lăsați ceapa și morcovul să fiarbă la foc mic, timp de 5 minute, 

apoi adăugați mazărea și ardeiul.

După 10 minute 

se adaugă broccoli și roșia decojită. 

Se mai lasă la foc mic pentru 5 minute, 

apoi se dă deoparte și se îndepărtează frunzele de dafin.

Folosind un blender vertical, pasați bine supa, apoi lăsați să se răcească.

Se stropește cu ulei de măsline și se adaugă, după gust, drojdia nutritivă, iaurtul și piperul (dacă optați pentru ele).


Observație: Dacă gătiți pentru copii mai mari de 1 an puteți pune un praf de sare de la început în apa cu legume. Altfel, puteți ajusta supa direct în farfuria adulților.


Important! Țineți minte întotdeauna câte frunze de dafin puneți în preparate, mai ales atunci când urmează să le pasați. Frunzele tari și tăioase ale dafinului uitate în mâncare sunt un real pericol pentru cei mici. Mai multe despre dafin, puteți citi aici.





https://diversificare.ro/reteta/supa-crema-de-mazare/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu