Ingrediente:
1 morcov (90g)
1 ceapă (130g)
1 cană mazăre
3-4 buchețele broccoli
1 sfert ardei, mic
1/2 roșie, mică
2 frunze dafin
ulei de măsline
opțional iaurt grecesc, sau smântână
opțional drojdie inactivă
opțional piper, măcinat (după 1 an)
opțional mentă, (uscată sau proaspătă) sau
opțional busuioc, sau
opțional măghiran
opțional sare de Himalaya, (doar pentru copii cu vârsta de peste 1 an)
Paşii necesari preparării
1 morcov (90g)
1 ceapă (130g)
300g apa
10 min. la 100C la viteza -lingura-
65g ardei rosu
240g mazare din conserva
100ml zeama din conserva
10 min. la 100C la viteza -lingura-
90g sos rosii din conserva
100g broccoli congelat
10 min. la 100C la viteza -lingura-
5g sare
1 praf piper
i-am mai adaugat
2,5 g patrunjel verde
1g sare
si si-a schimbat parca putin gustul in mai putin buna.
Da. Este mai buna fara patrunjelul verde.
Optional pentru data viitoare:
½ țelină
2 căței de usturoi
2 cartofi (vor da supei o cremozitate mai mare)
2 linguri iaurt grecesc 10% sau smântână
1 legatura mărar verde
Se spală și se curăță mai întâi ceapa și morcovul care se pun la fiert cu o cană de apă și două frunze de dafin, timp în care continuăm cu pregătirea celorlalte legume.
Broccoli și mazărea pot fi folosite proaspete sau congelate.
În cazul în care sunt proaspete, timpul de gătire va fi puțin mai lung dat fiind faptul că ambele se congelează de regulă după ce sunt opărite pentru scurt timp.
Lăsați ceapa și morcovul să fiarbă la foc mic, timp de 5 minute,
apoi adăugați mazărea și ardeiul.
După 10 minute
se adaugă broccoli și roșia decojită.
Se mai lasă la foc mic pentru 5 minute,
apoi se dă deoparte și se îndepărtează frunzele de dafin.
Folosind un blender vertical, pasați bine supa, apoi lăsați să se răcească.
Se stropește cu ulei de măsline și se adaugă, după gust, drojdia nutritivă, iaurtul și piperul (dacă optați pentru ele).
Observație: Dacă gătiți pentru copii mai mari de 1 an puteți pune un praf de sare de la început în apa cu legume. Altfel, puteți ajusta supa direct în farfuria adulților.
Important! Țineți minte întotdeauna câte frunze de dafin puneți în preparate, mai ales atunci când urmează să le pasați. Frunzele tari și tăioase ale dafinului uitate în mâncare sunt un real pericol pentru cei mici. Mai multe despre dafin, puteți citi aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu