duminică, 23 decembrie 2018

Chiftele de pui la cuptor

Ingrediente

1000g piept de pui fara piele
1 buc. (50g) ceapa
10 catel (50g) usturoi
2 buc. (110g) ou de gaina
100g pesmet
1 lingurite (5g) sare
0.5 lingurite (2g) piper negru macinat
1 lingurite (5g) boia de ardei dulce
1 lingurite (5g) turmeric
2 lingurite (4g) rozmarin uscat
2 linguri (30g) ulei de masline
1 legatura (30g) patrunjel verde

Mod de preparare:

1. Spalam pieptul de pui si apoi il dam prin masina de tocat.

2. Tocam marunt ceapa, usturoiul, patrunjelul verde si le adaugam peste carnea tocata.

3. Adaugam peste carnea tocata doua oua, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce, rozmarinul si turmericul.

4. Amestecam bine compozitia si adaugam pesmet pana cand obtinem o compozitie omogena.

5. Formam chiftelutele si le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt.

6. Punem chiftelele la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30 de minute.

7. Dupa 30 de minute scoatem chiftelele de la cuptor si le servim alaturi de un piure de cartofi sau o mazare sote.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu