1 ceasca (200g) orez integral
0.8 litri (800g) apa
1 buc. (50g) ceapa
0.5 buc. (50g) ardei capia
1 buc. (100g) morcovi
300g ciuperci champignon
300g mazare fiarta
2 linguri (30g) ulei de masline
2 lingurite (10g) sare
1 lingurite (5g) piper negru macinat
1 lingurite (2g) oregano uscat
2 lingurite (4g) busuioc uscat
Mod de preparare:
1. Am inceput prin a cali ceapa taiata marunt impreuna cu morcovul taiat cubulete mici si cu ardeiul capia intr-o oala preincalzita in care am adaugat doua linguri de ulei de masline.
2. Dupa doua minute am daugat si ciupercile taiate in doua sa in patru in functie de marime si le-am calit si pe ele panca cand a scazut apa lasata de acestea.
3. Dupa ce s-au calit si ciupercile am daugat orezul integral spalat in prealabil, am adaugat apa, am condimentat si aromat orezul cu sare, piper, oregano, busuioc si am lasat oala acoperita sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 20 de minute.
4. Am verificat orezul dupa ce a stat la fiert pentru 20 de minute iar daca a fost fiert al dente am adaugat mazarea prefiarta si am mai lasat la fiert la foc mic pentru 5 minute.
5. Dupa cele cinci minute am oprit focul si am lasat orezul acoperit pana la momentul servirii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu