Omleta japoneza (Omurice).
INGREDIENTE
600 g orez fiert
200 g piept de pui
200 g ceapa tocata
50 g ciuperci din conserva
8 linguri sos de rosii
sare
piper
ulei
INGREDIENTE PENTRU OMLETA
4 oua
sare
piper
MOD DE PREPARARE:
1. Incinge o lingura de unei intr-o tigaie si caleste bine ceapa. Adauga pieptul de pui si amesteca pana cand carnea isi schimba culoarea, apoi adauga si ciupercile.
2. Pune sosul de rosii in tigaie si omogenizeaza amestecul pentru 1 minut, apoi adauga orezul fiert, omogenizeaza din nou si potriveste de sare si piper. Scoate compozitia intr-o farfurie.
3. Bate 2 oua cu sare si piper, incalzeste 1/2 lingura ulei si adauga ouale in tigaie ca pentru omleta. Pune 1/2 din compozitie in tigaie peste oua si adu marginile omletei peste orez, incat sa o impachetezi.
4. Procedeaza la fel si cu cealalta jumatate din compozitia de orez si serveste Omurice cu sos de rosii dulce sau ketchup.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu