duminică, 23 decembrie 2018

Omleta cu orez, piept de pui si ciuperci

Omleta japoneza (Omurice).

INGREDIENTE

 600 g orez fiert
 200 g piept de pui
 200 g ceapa tocata
 50 g ciuperci din conserva
 8 linguri sos de rosii
 sare
 piper
 ulei

INGREDIENTE PENTRU OMLETA
 4 oua
 sare
 piper

MOD DE PREPARARE:

1. Incinge o lingura de unei intr-o tigaie si caleste bine ceapa. Adauga pieptul de pui si amesteca pana cand carnea isi schimba culoarea, apoi adauga si ciupercile.

2. Pune sosul de rosii in tigaie si omogenizeaza amestecul pentru 1 minut, apoi adauga orezul fiert, omogenizeaza din nou si potriveste de sare si piper. Scoate compozitia intr-o farfurie.

3. Bate 2 oua cu sare si piper, incalzeste 1/2 lingura ulei si adauga ouale in tigaie ca pentru omleta. Pune 1/2 din compozitie in tigaie peste oua si adu marginile omletei peste orez, incat sa o impachetezi.

4. Procedeaza la fel si cu cealalta jumatate din compozitia de orez si serveste Omurice cu sos de rosii dulce sau ketchup.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu