duminică, 23 decembrie 2018

Omleta cu ciuperci

INGREDIENTE

 4 oua
 4 linguri smantana
 4 linguri patrunjel
 4 linguri ceapa verde
 1 lingurita tarhon
 200 g ciuperci
 1 lingura unt
 1 lingura ulei
 sare
 piper

MOD DE PREPARARE:

Curata si spala ciupercile apoi toaca-le grosier. Bate ouale cu verdeata si cu smantana.

Intr-o tigaie potrivita, incinge uleiul si frige ciupercile bine pentru 2-3 minute.

Potriveste de sare si piper, adauga untul, lasa-l sa se topeasca apoi adauga ouale batute.

Lasa omleta sa prinda forma, iar din cand in cand ridica de margini cu o spatula, pentru a permite oului crud sa intre in contact cu tigaia si sa se gateasca.

Intoarce omleta cu ciuperci odata ce s-a solidificat complet, cu ajutorul unei spatule mari sau impatureste-o, dupa gust.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu