duminică, 23 decembrie 2018

Fasole batuta cu ceapa, morcov, ardei si rosii

INGREDIENTE

 2 kg fasole boabe - 4 conserve (4x500 g)
 1/2 L ulei
 1 kg ceapa
 1/2 kg morcov
 1/2 kg ardei
 1 L sos de rosii
 5-6 foi de dafin
 sare
 piper

MOD DE PREPARARE:

1. Da ardeiul, morcovul si ceapa prin masina de tocat sau prin robotul de bucatarie, pana ce obtii o pasta fina.

2. Pune apoi uleiul la incins, apoi adauga ceapa, iar la 3-4 minute adauga si morcovul si ardeiul, ambele tocate.

3. Lasa compozitia sa fiarba timp de 50 minute, amestecand periodic.

4. Scurge fasolea, toac-o folosind robotul de bucatarie sau masina de tocat si adu-o peste legumele din cratita.

5. Adauga sosul de rosii, foile de dafin si potriveste de sare si piper, apoi mai lasa compozitia sa fiarba la foc mic o ora.

6. Dupa ce zacusca de fasole a fiert, toarn-o in borcane spalate si sterilizate, apoi intoarce-le pe capac si lasa-le sa se raceasca acoperite cu carpe.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu