INGREDIENTE
2 kg fasole boabe - 4 conserve (4x500 g)
1/2 L ulei
1 kg ceapa
1/2 kg morcov
1/2 kg ardei
1 L sos de rosii
5-6 foi de dafin
sare
piper
MOD DE PREPARARE:
1. Da ardeiul, morcovul si ceapa prin masina de tocat sau prin robotul de bucatarie, pana ce obtii o pasta fina.
2. Pune apoi uleiul la incins, apoi adauga ceapa, iar la 3-4 minute adauga si morcovul si ardeiul, ambele tocate.
3. Lasa compozitia sa fiarba timp de 50 minute, amestecand periodic.
4. Scurge fasolea, toac-o folosind robotul de bucatarie sau masina de tocat si adu-o peste legumele din cratita.
5. Adauga sosul de rosii, foile de dafin si potriveste de sare si piper, apoi mai lasa compozitia sa fiarba la foc mic o ora.
6. Dupa ce zacusca de fasole a fiert, toarn-o in borcane spalate si sterilizate, apoi intoarce-le pe capac si lasa-le sa se raceasca acoperite cu carpe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu