sâmbătă, 22 decembrie 2018

Varza calita cu piept de pui

Ingrediente pentru 6-8 portii:

3-4 linguri ulei de masline
1-2 cepe
1-2 morcovi
o jumatatate piept de pui
1-2 roșii
o jumatate de ardei
1-2 linguri bulion
1 varza murata
100ml vin alb sec
sare, piper, boia de ardei, 3-4 foi de dafin - după gust
pătrunjel verde / cimbru / marar / chimen
Facultativ: 3 catei de usturoi

Preparare:


Ceapa si morcovii se toacă mărunt şi se pun putin la calit.
Când ceapa devine transparentă, se adaugă în tigaie pieptul de pui.
Se lasa sa se inabunesca.
Se adauga varza taiata marunt.
Intre timp de taie rosia si se adauga si se amesteca.
Apoi se taie ardeiul si se adauga si se amesteca.
Apoi adaugam sare, piper, boia de ardei, foile de dafin si vinul.
La sfarsit punem patrunjelul verde / cimbru / marar.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu