duminică, 23 decembrie 2018

Chiftelute de cartofi cu ton

INGREDIENTE

 o conserva ton bucati
 2 cartofi medii
 80 g porumb fiert (din conserva)
 1 ceapa medie
 1 ou mare
 coaja si zeama unei lamai
 80+80 g pesmet
 sare
 piper

MOD DE PREPARARE:

Fierbe cartofii pana cand ii poti patrunde usor cu furculita, apoi zdrobeste-i ca pentru piure si lasa-i sa se raceasca.

Adauga oul batut, tonul cat mai bine zdrobit in prealabil, urmate de porumb, ceapa maruntita, zeama de lamaie, 80 g pesmet, sarea si piperul.

Formeaza chiftelutele cu palmele umezite si tavaleste-le prin cealalta jumatate din cantitatea de pesmet.

Prajeste chiftelutele in cateva linguri de ulei, pentru 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc bine.

Serveste chiftelutele de cartofi cu ton alaturi de un sos de usturoi pregatit in casa.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu