o conserva ton bucati
2 cartofi medii
80 g porumb fiert (din conserva)
1 ceapa medie
1 ou mare
coaja si zeama unei lamai
80+80 g pesmet
sare
piper
MOD DE PREPARARE:
Fierbe cartofii pana cand ii poti patrunde usor cu furculita, apoi zdrobeste-i ca pentru piure si lasa-i sa se raceasca.
Adauga oul batut, tonul cat mai bine zdrobit in prealabil, urmate de porumb, ceapa maruntita, zeama de lamaie, 80 g pesmet, sarea si piperul.
Formeaza chiftelutele cu palmele umezite si tavaleste-le prin cealalta jumatate din cantitatea de pesmet.
Prajeste chiftelutele in cateva linguri de ulei, pentru 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc bine.
Serveste chiftelutele de cartofi cu ton alaturi de un sos de usturoi pregatit in casa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu