Ingrediente
1000g ciuperci champignon
20g ciuperci porcini uscate
1 buc. (100g) morcovi
1 buc. (150g) patrunjel radacina
1 buc. (150g) pastarnac radacina
2 buc. (100g) ceapa
1 buc. (100g) telina radacina
1 buc. (200g) cartofi
200g smantana lichida
2 linguri (30g) ulei de masline
200g smantana pentru gatit 15
2 lingurite (10g) sare
1 lingurite (5g) piper negru macinat
Mod de preparare:
1. Ciupercile porcini uscate trebuie hidratate inainte de a fi folosite asa ca adaugam un pahar de apa calduta peste acestea si le tinem la hidratat cinci minute.
2. Taiem in bucati nu prea mici ciupercile champignon, morcovii, cartoful, telina, patrunjelul radacina, pastarnacul si ceapa.
3. Adaugam intr-o oala cu apa legumele impreuna cu ciupercile si le punem la fiert pentru aproximativ 45 de minute.
4. Dupa ce legumele s-au fiert adaugam sau scoatem din apa de pe acestea in functie de cat de groasa vrem sa fie supa crema.
5. Blendam ciupercile impreuna cu legumele pana can acestea ajung ca o pasta.
6. Punem oala la foc mediu si adaugam smantana lichida si uleiul de masline peste acestea.
7. Condimentam supa crema de ciuperci cu sare si piper si oprim focul.
8. Pentru a servi supa crema de ciuperci putem sa pregatim langa aceasta crutoane de paine si chiar si cateva felii de prosciuto prajit bine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu