duminică, 23 decembrie 2018

Orez cu ceapa, morcov, ciuperci si ardei

INGREDIENTE

 2 cani orez
 4 cani apa
 2 cepe
 1 morcov
 1 ardei
 2 ciuperci
 4 linguri ulei
 o conserva rosii cuburi in bulion
 2 linguri marar maruntit
 sare, piper

MOD DE PREPARARE:

1. Marunteste ceapa cat mai fin, apoi separat toaca celelalte legume. Caleste ceapa pentru pilaful cu legume pentru 1-2 minute in cele 4 linguri de ulei.

2. Adauga legumele tocate fin si lasa-le alte 2 minute, apoi adauga apa, urmata de orezul spalat in mai multe ape. Presara putina sare, dupa gust.

3. Asaza capacul pe cratita si lasa pilaful cu legume sa fiarba la foc mic-mediu pentru 15-20 minute, sau pana cand apa scade.

4. Adauga apoi rosiile cuburi si amesteca, mai lasa apoi pilaful cu legume pentru inca 5 minute la foc mic.

5. Presara mararul tocat fin si serveste pilaful de orez cu legume fierbinte, alaturi de un preparat din carne sau langa o salata verde sau muraturi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu