Ingrediente:
Mere condimentate:
4 mere de gătit (de exemplu, cramă)
2 linguri de zahăr vanilat, de casă
Anason de 4 stele
4 ciuperci ghimbir măcinat
4 cuișoare
4 pinci scortisoara macinata
Bulion tailandez
150 g ceapă, sfărâmată
20 - 30 g ghimbir proaspăt rădăcină, decojit, tăiat în felii rotunde (2 mm)
1 ardei iute proaspete
15 g ulei de măsline
800 g crepete crude, neprelucrate
1400 g apă
40 g otet de orez
30 g sos de pește
2 cuișoare
1 anason stelat
3 ciuperci de sare, sau după gust
3 ciuperci piper negru măcinat, sau după gust
80 g taitei de ou chinezesti uscate
2 prăjini fulgi wakame (opțional)
100 g varză de fasole proaspătă
15 coriandru proaspăt, numai frunze
preparare
Mere condimentate
Gălește merele cu un mere-corer, îndepărtând miezurile și lăsând bazele intacte. Puneți fiecare pe o foaie de folie rezistentă la căldură sau hârtie de copt (20 cm x 20 cm). Umpleți fiecare cavitate de mere cu ½ linguriță de zahăr vanilat, 1 anason stelat, 1 ghimbir de vârf, 1 cui și 1 scorțișoară de scorțișoară. Închideți fiecare colet bine,
se pune în vasul Varoma și se dă deoparte.
Bulion tailandez
Pune ceapa, ghimbirul și ardeiul iute în vasul de amestecare și toacă 5 sec / viteză 5. Răzuiește părțile laterale ale vasului de amestec cu spatula.
Adăugați ulei de măsline, capete de creveți și cochilii și, fără cană de măsurare, săgeți 5 min / 120 ° C / viteză
Adăugați apă, oțet de orez, sos de pește,
cuișoare, anason stelar, sare și piper negru. Setați Varoma cu mere în poziție și abur 35 min / Varoma / viteză . Îndepărtați Varoma și puneți deoparte.
Se strecoară bulionul printr-o sită peste un bol mare, presând solide folosind spatula pentru a-și extrage sucurile. Aruncați solidele, clătiți bine vasul de amestec și turnați din nou bulion încins.
Adăugați tăiței de ou în vasul de amestecare, puneți Varoma înapoi în poziție și gătiți 4 min / Varoma / viteză . Îndepărtați Varoma.
Adăugați wakame, crevete curățate curățate crude și varză de fasole în bolul de amestecare. Reglați Varoma în poziție și gătiți 3 min / Varoma / / viteză 0,5. Așezați Varoma acoperit deoparte pe o farfurie pentru a menține merele calde. Transferați supa în castroane, adăugați frunze de coriandru,
se amestecă și se servește imediat. Serviți mere condimentate pentru desert.
Articole utile
corer de mere, folie rezistentă la căldură sau hârtie de copt, sită cu plasă medie, servire boluri, frigider
Sugestii și sfaturi
Aromele ușor dulci și picante ale acestui bulion thailandez completează frumos creveții și tăiței.
Profitați de aburul produs de bulion pentru a găti un desert ușor dar delicios cu fructe. Utilizați un zahăr vanilat natural de înaltă calitate pentru cea mai bună aromă.
Wakame este o alge comestibilă folosită adesea în bucătăria japoneză, coreeană și chineză.
- Dacă merele sunt mari și împiedică închiderea capacului Varoma, tăiați porțiunea superioară a merelor.
Înlocuiți varza de fasole cu ciuperci proaspete feliate fin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu