miercuri, 1 ianuarie 2020

Pasta de dovlecel, morcov, telina si parmezan la Thermomix TM6


Ingrediente:

50 g parmezan, bucăți (3 cm) (opțional)
200 g țelină, bucăți (vezi vârful)
250 g morcovi, bucăți
100 g ceapă, la jumătate
100 g roșii, în bucăți
150 g dovlecel, în bucăți
1 cățel de usturoi
50 g ciuperci proaspete
1 frunză de dafin, uscată (opțional)
6 crenguțe de ierburi amestecate, proaspete (de exemplu, busuioc, salvie, rozmarin), smulse
4 tulpini de pătrunjel
120 g de sare grosieră
30 g vin alb uscat  sau  30 g apă
1 lingură de ulei de măsline

Preparare:

1. Puneți parmezanul în bol, tocați și transferați timp de 10 sec. la viteza 10
2. Adaugați:
                   - țelina
                   - morcovii
                   - ceapa
                   - roșiile
                   - dovlecelul
                   - usturoiul
                   - ciupercile
                   - frunza de dafin
                   - ierburile amestecate și pătrunjelul
3. Tocați-le timp de 10 secunde la viteza 7 și folosiți spatula pentru a le împinge în jos.
4. Adăugați:
                   - sare
                   - vin sau apa
                   - ulei de măsline, așezați inserția de gătit ca o protecție de stropi pe capacul vasului de amestec în loc de cupa de măsurare
5. Fierbeți timp de 25-30 minute la Varoma la viteza 2
6. Amestecul se îngroașă și devine destul de uscat.
7. Puneți deoparte inserția de gătit.
8. Adăugați:
                   - parmezanul rărit, introduceți cupa de măsurare, piureul crescând treptat timp de 1 minut la viteza 4-7
9. Turnați pasta într-un borcan cu șurub și lăsați-l să se răcească înainte de a utiliza.
10. Se poate păstra și la frigider.

Sugestii și sfaturi:

Dacă legumele sunt foarte proaspete și au un conținut ridicat de apă, gătiți pasta de condimente la pasul 3 timp de 30 de minute.
1 linguriță din această pastă de condimente corespunde la aproximativ 1 cub de bulion de legume cumpărat pentru 0,5 l de apă .
Pentru bulionul de legume, luați 1 linguriță din această pastă la 500 g de apă.
Pasta de condimente rămâne la frigider câteva luni.
Deoarece conținutul de apă din legume poate varia, consistența pastei de condimente poate varia.
În această rețetă, sarea acționează și ca conservant. Dacă pasta se dizolvă așa cum s-a descris anterior, bulionul nu va avea gust prea sărat.
Dacă doriți să reduceți cantitatea de sare din rețetă, vă rugăm să păstrați pasta de condimente în congelator.
Fii creativ și fă pasta de condimente cu alte ingrediente naturale la alegere.
Măriți cantitatea de ciuperci dacă doriți ca bulionul de legume să aibă o aromă de ciuperci mai puternică.

https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r47931

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu