miercuri, 1 ianuarie 2020

Orez cu cotlet de miel si curry la Thermomix



Ingrediente:

pudra de curry

30 g semințe de coriandru
30 g seminte de chimen
2 linguri de semințe de fenicul
10 păstăi de cardamom
5 cuișoare întregi
1 coajă de scorțișoară
1 lingură boabe de ardei negru întregi

Sos curry, tăieturi și orez

50 g ulei vegetal plus un plus pentru prăjire
1 ceapă brună (aproximativ 150 g), tăiată în jumătăți
1 ardei roșu lung, conceput după preferință și tăiat în jumătăți
2 căței de usturoi
20 g coriandru proaspăt, frunze, tulpini și rădăcini, plus frunze suplimentare pentru garnisire
4 cm bucată de ghimbir proaspăt, decojită
1 lingurita turmeric macinat
400 g smântână de nucă de cocos
1 lingură de sare
1200 g apă
100 g linte roșie
8 - 10 tăieturi de miel (aprox. 800 g)
6 frunze proaspete de curry (opțional)
300 g orez alb


preparare

pudra de curry

Puneți toate ingredientele cu pulbere de curry în vasul de amestecare și prăjirea uscată 10 min / Varoma / viteza 2 , fără cupă de măsurare. Se lasă să se răcească ușor în vasul de amestecare, apoi se introduce cană de măsurare și se mărește 30 sec / viteză 10 . Transferați într-un recipient sigilabil și puneți deoparte.

Sos curry, tăieturi și orez

Preîncălziți cuptorul la 180 ° C.
Puneți uleiul, ceapa, ardeiul iute, usturoiul, coriandrul și ghimbirul în vasul de amestecare și tocați 10 sec / 7 viteză .
Răzuiește părțile laterale ale vasului de amestec cu spatula, apoi gătește 5 min / Varoma /  / viteza 2 .
Adăugați curcuma, smântână de nucă de cocos, sare, 300 g de apă, linte și 2 linguri de pudră de curry rezervată și gătiți 10 min / Varoma /  / viteza 2 . Puneți deoparte în amestecul bolului.
Puneți o tigaie mare la foc mare și adăugați ulei. Puneți tăieturile în tigaie și căutați pe fiecare parte (aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte) până când se rumenesc. Transferați tăieturile într-o farfurie (aproximativ 25 x 20 cm).
Adăugați frunze de curry (opțional) în vasul pentru caserole. Turnați sosul curry rezervat peste tăieturi și amestecați să se combine. Curățați și uscați vasul de amestecare. Coaceți 15-20 de minute (180 ° C) sau până când mielul și lintea sunt gătite după bunul plac. Între timp, continuați cu rețeta.
Puneți coșul de fierbere pe capacul bolului de amestec, apoi cântăriți orezul în el. Clătiți orezul până scurge apa. Puneți 900 g de apă rămasă în vasul de amestecare, introduceți coșul de fierbere cu orez și fierbeți 13-15 min / 100 ° C / viteza 4 , până când sunt gătite după bunul plac.
Împărțiți tăieturile de miel, lintea și orezul între bolurile de servire, apoi garnisiți cu frunze proaspete de coriandru înainte de servire.


https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r103487

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu