miercuri, 1 ianuarie 2020
Maioneză la Thermomix
Ingrediente:
9 oz ulei de floarea soarelui
1 ou mare
1 linguriță de lămâie
sau 1 linguriță de oțet
2 linguriță de muștar (opțional)
2 pini piper negru măcinat (opțional)
½ lingură sare
Preparare:
Puneți un ulcior pe capacul bolului de amestec, cântăriți ulei de floarea soarelui și dați deoparte.
Puneți oul, sucul de lămâie, muștarul, ardeiul negru și sarea în vasul de amestecare. Se amestecă 3 min / viteză 4 în timp ce se toarnă foarte încet uleiul rezervat de floarea soarelui pe capacul vasului de amestec, lăsându-l să se arunce în jurul cupei de măsurare într-un flux subțire pe lamele rotative pentru a crea o emulsie. Transferați maioneza într-un bol și serviți imediat sau transferați într-un borcan etanș și depozitați la frigider.
Sugestii și sfaturi:
Pentru cele mai bune rezultate, toate ingredientele și vasul de amestecare trebuie să fie la temperatura camerei.
Dacă maioneza nu se îngroașă, transferați într-un bol și dați deoparte. Puneți un ou suplimentar în vasul de amestecare și amestecați 1 min 30 sec / viteză 4 în timp ce turnați foarte lent amestecul rezervat de maioneză pe capacul vasului de amestecare, lăsându-l să scurgă într-un flux subțire pe lamele rotative.
Pentru maioneza cu usturoi : începeți prin a introduce 1-2 căței de usturoi în vasul de amestecare gol, tocați 3 sec / viteză 8 și lăsați usturoiul tocat în vasul de amestecare. Procedați conform indicațiilor de la rețetă.
Pentru o versiune gătită: se amestecă 4 min / 160 ° F / viteză 4 în timp ce se toarnă foarte încet uleiul rezervat de floarea soarelui pe capacul vasului de amestecare, lăsându-l să se arunce în jurul cupei de măsurare într-un flux subțire pe lamele rotative pentru a crea o emulsie.
https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r91223
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu