joi, 16 ianuarie 2020

Orez cu varza si parmezan la Thermomix TM6


Ingrediente:

30 g parmezan
70 g brânză Castelmagno în bucăți
20 g de ceapa foarte mica/ ca arpagicul
100 g de frunze de varză neagră, spălate și uscate, fara partea dura
50 g de unt
160 g orez Carnaroli (15 minute de gătit)
30 g de vin alb uscat
380 g de apă
½ linguriță de nucă pentru bulion de legume (doză pentru 0,5 l)
¼ - ½ linguriță de sare

Preparare:

1. Puneți Parmigiano Reggiano și Castelmagno în bol, grătar: 10 sec. 10 . Transferați într-un bol și dați deoparte.
Se pune varza de coajă și negru în vasul de amestecare , se toacă: 5 sec. 5 . Puneți împreună cu spatula.
Se adaugă 30 g de unt și aromă: 3 min./120rouletteC//vel. 1 .
Adăugați orezul și pâinea prăjită: 3 min./120rouletteC//vel. 1 fără cupa de măsurare.
Se adaugă vinul alb și se gătește: 1 min./120rouletteC//vel. 1 fără cupa de măsurare.
Combinați apa, nuca și sarea, amestecați bine cu spatula pentru a muta orezul și așezați coșul deasupra capacului, în loc de lingura de măsurare, pentru a evita stropirea, gătiți: 11 min. . 1 .
Lăsați risotto-ul să se odihnească în vas timp de 1 minut și transferați într-un aragaz. Cu spatula se amestecă orezul cu 20 g unt și amestecul de brânză rasă.
Serviti.


Branza Castelmagno:

Orez Carnaroli alb:

- este o specialitate de orez italian cu textura ferma a bobului, cremos, unic si deplin aromat, care isi mentine textura crocanta si dupa gatire.
- este utilizat in special pentru prepararea de risotto.
           Virtutile gastronomice ale orezului Carnaroli se datoreaza unui echilibru excelent intre abilitatile sale de absorbtie si pierderile reduse de amidon din timpul prepararii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu