miercuri, 1 ianuarie 2020

Ouă cu cartofi la cuptor

 

Porții: 4

Ingrediente:

  • 4 cartofi
  • 50 g unt
  • 40 g parmezan
  • 4 ouă
  • 2 lingurițe ceapă verde chivas, tocată mărunt
  • sare
  • piper

Modalitate de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
  2. Spălați cartofii bine, așezați-i într-o tavă de cuptor și stropiți cu ulei de măsline.
  3. Coaceți cartofii timp de 1 oră.
  4. Scoateți tava din cuptor și lăsați cartofii să se răcorească.
  5. Tăiați cartoful pe lungime, scoateți miezul cu ajutorul unei lingurițe.
  6. Amestecați miezul cu parmezanul, apoi adăugați sare și piper după gust.
  7. Umpleți cartofii cu acest amestec.
  8. Spargeți oul în interiorul cartofului, condimentați după gust și introduceți la cuptor timp de 10 minute.
  9. Serviți cu ceapă chivas pe deasupra și smântână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu