Ingrediente:
40 g ulei de măsline
2 linguriți suc de lămâie
½ lingură sare
24 de creveți mari, decojite și decupate
80 g cepe, sferturi
2 căței de usturoi
500 g castraveți, nepeți, tăiați în bucăți
1 lămâie, tăiată în felii rotunde, apoi sfărâmată
500 g apă
1 pastă de ciorbă de legume adâncită, de casă
¼ lingură de piper negru măcinat
200 g lapte
40 g făină simplă
2 lingurițe mărar proaspăt,
tocate (opțional)
Preparare:
Puneți ulei de măsline, 1 linguriță de lămâie și sare în vasul de amestecare și amestecați 3 sec / viteză 3 pentru a face o marinată.
Puneți creveții într-un bol și înveliți cu 2 lingurițe de marinată. Se lasă să se odihnească 10 minute în timp ce pregătești supa.
Se adaugă ceapa și usturoiul la marinada rămasă în vasul de amestecare și se toacă 3 sec / viteză 5.
Răzuiți părțile laterale ale bolului de amestec cu spatula.
Se stinge 2 min / 120 ° C / viteza 1.
Adăugați castraveți și tocați 4 sec / viteză 5, apoi lăsați 6 min / 120 ° C / viteză 1. Între timp, tocați creveții alternativ cu felii de lămâie sferturi pe 6 frigarui de lemn și aranjați-le în vasul Varoma.
Adăugați apă, pastă de legume,
piper negru și marinata rămasă de la creveți până la vasul de amestecare, puneți Varoma în poziție și gătiți 10 min / Varoma / viteză 1. Puneți Varoma deoparte.
Adăugați lapte, făină și restul de 1 linguriță de lămâie în vasul de amestecare, introduceți cupa de măsurare și amestecați 30 sec / viteză 5-9, crescând treptat viteza. Scoateți cupa de măsurare,
pune Varoma în poziție și gătește 2 min / 100 ° C / viteză 3. Pune deoparte Varoma.
Se adaugă mărarul (dacă se folosește) în vasul de amestecare, se condimentează după gust și se amestecă până la 30 sec / viteză 5-9, crescând treptat viteza. Turnați supa în 6 boluri, așezați o frișcă de crevete deasupra fiecărui bol și serviți fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu