miercuri, 1 ianuarie 2020

Ciuperci cu arpagic murat, capere, mascarpone si vin


Ingrediente:

Portii: 4

1 kg ciuperci Champignon

2 buc ceapa rosie

3 catei usturoi

1 lingurita oregano uscat

2 lingurite boia dulce

1.5 linguri capere

60 ml vin Marsala

70 gr branza Mascarpone

2 linguri arpagic murat

dupa gust sare

dupa gust piper

1 lingura ulei de masline

100 ml apa

10 gr patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare:
1
Incingem uleiul intr-o cratita pentru care avem capac. Adaugam ceapa rosie tocata marunt si o calim 7-8 minute, pana cand devine sticloasa si incepe sa se caramelizeze. Adaugam usturoiul taiat in felii subtiri si caperele zdrobite cu dosul cutitului. Gatim inca un minut.

2
Adaugam ciupercile taiate in sferturi, arpagicul murat, boiaua, oregano, sarea, piperul si apa. Amestecam, punem capacul si gatim la foc mic timp de 20-25 de minute, pana cand ciupercile sunt gatite.

3
Luam capacul deoparte, adaugam vinul, branza mascarpone si gatim pentru inca 3 minute, pana cand sosul are consistenta dorita.

4
Impartim in farfurii si presaram patrunjel proaspat tocat.

Nota
Se poate servi cu mamaliga sau orez.


https://www.gatesc.ro/recipes/4952/ciuperci-champignon-cu-vin-marsala,-capere-si-mascarpone

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu