miercuri, 1 ianuarie 2020
Ciuperci cu arpagic murat, capere, mascarpone si vin
Ingrediente:
Portii: 4
1 kg ciuperci Champignon
2 buc ceapa rosie
3 catei usturoi
1 lingurita oregano uscat
2 lingurite boia dulce
1.5 linguri capere
60 ml vin Marsala
70 gr branza Mascarpone
2 linguri arpagic murat
dupa gust sare
dupa gust piper
1 lingura ulei de masline
100 ml apa
10 gr patrunjel proaspat tocat
Mod de preparare:
1
Incingem uleiul intr-o cratita pentru care avem capac. Adaugam ceapa rosie tocata marunt si o calim 7-8 minute, pana cand devine sticloasa si incepe sa se caramelizeze. Adaugam usturoiul taiat in felii subtiri si caperele zdrobite cu dosul cutitului. Gatim inca un minut.
2
Adaugam ciupercile taiate in sferturi, arpagicul murat, boiaua, oregano, sarea, piperul si apa. Amestecam, punem capacul si gatim la foc mic timp de 20-25 de minute, pana cand ciupercile sunt gatite.
3
Luam capacul deoparte, adaugam vinul, branza mascarpone si gatim pentru inca 3 minute, pana cand sosul are consistenta dorita.
4
Impartim in farfurii si presaram patrunjel proaspat tocat.
Nota
Se poate servi cu mamaliga sau orez.
https://www.gatesc.ro/recipes/4952/ciuperci-champignon-cu-vin-marsala,-capere-si-mascarpone
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu