marți, 31 martie 2020

Chakalaka la Theromomix TM6


Ingrediente:

150 g ceapă rosie, tăiată în sferturi
2 căței de usturoi
2 cm bucată de ghimbir proaspăt, decojită
2 morcovi tăiați în bucăți (3 cm)
1 ardei roșu, conceput și tăiat în bucăți (3 cm)
1 ardei verde, conceput și tăiat în bucăți (3 cm)
2 - 3 frisoane de ochi de pasăre roșii proaspete
20 g ulei de măsline
50 g pastă de roșii
1 lingură de ardei
1 lingură pulbere de curry
1 roșie coaptă, tăiată în bucăți (3 cm)
1 lingură de sare
2 pini piper negru măcinat
300 g fasole copt conserve (cu sos - vezi Sfaturi)
1 crenguta de patrunjel pentru ornat

Preparare:

1. Așezați ceapa, usturoiul și ghimbirul în bol și setați 3 sec / viteză 5.
2. Transferați într-un bol și dați deoparte.
3. Puneți morcovii, ardeiul rosu, ardeiul verde, chillies în bol și setați 2 sec / viteză 5.
4. Adăugați ulei, pastă de roșii, paprika, pudră de curry și amestec de ceapă rezervată și setați 5 min / 100 ° C /  / viteză 1.
5. Adăugați roșii, sare și piper și gătește 15 min / 100 ° C /  / viteza 1, așezând cosul de fierbere în locul capacului de măsurat pe capacul bolului.
6. Se adaugă fasolea și se gătește 3 min / 100 ° C /  / viteză 1.
7. Se servește cald sau rece (vezi Sfaturi).

Sugestii și sfaturi:

Chakalaka este o mâncare tradițională de legume picante sud-africane, servită ca o latură sau condiment cu carne la grătar, pui, curry, piure de cartofi sau ca parte a platoul unui ploughman.
Pentru a face propriile fasole coapte, consultați rețeta de pe Cookidoo®.
Puteți păstra Chakalaka într-un recipient sigilabil în frigider până la 1 săptămână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu