duminică, 1 martie 2020

Spanac cu ouă, la cuptor la Thermomix


Ingrediente:

500 g frunze de spanac congelat, decongelat
50 g brânză cu consistență tare, pentru ras (ex. Gruyère, Cheddar, parmezan)
1 cățel de usturoi
50 g ulei de măsline extravirgin
1 linguriță sare
50 g făină
500 g lapte
30 g unt
1 priză nucșoară măcinată
1 priză piper negru măcinat
6 ouă

Preparare:

Scurgeţi spanacul în Varoma și stoarceți-l cu mâna, pentru a elimina apa. Între timp, puneţi brânza în bolul de mixare şi radeţi 5 sec./viteza 7. Transferaţi brânza rasă într-un castronel şi daţi-o deoparte.
Puneţi în bol usturoiul şi uleiul de măsline şi reglaţi 5 sec./viteza 7, apoi sotați 5 min./120°C/viteza 2. Între timp, zvântaţi spanacul pe hârtie absorbantă..
Adăugaţi spanacul şi sarea în bol şi sotați 5 min./120°C//viteza  .
Preîncălziţi cuptorul la 200°C.
Adăugaţi făina în bol şi gătiţi 1 min. 30 sec./120°C//viteza 2.
Adăugaţi laptele, untul, nucşoara şi piperul negru şi mai gătiţi 7 min./100°C/viteza 2.
Transferaţi jumătate din compoziţie în 6 forme de sufle din ceramică (aproximativ Ø 8 cm, înălțime 4,5 cm), spargeţi câte un ou deasupra, apoi acoperiţi cu restul de compoziţie cu spanac. Presăraţi brânza rasă şi daţi la cuptor timp de 10 minute (200°C), pentru ca ouăle să se gătească şi brânza de deasupra să se rumenească.

Useful Items

hârtie absorbantă, cuptor, forme de sufle din ceramică (cca. Ø 8 cm, adâncime 4.5 cm)

Hints & Tips

- Pentru o suprafaţă mai rumenă, puneţi formele de sufle sub grătarul fierbinte al cuptorului timp de câteva minute (dar reţineţi că, astfel, timpul de gătire a ouălor se va prelungi).
- Acest preparat se poate face şi într-o formă termorezistentă unică, mai mare.
- Piureul de spanac preparat până în etapa 6, inclusiv, poate fi făcut dinainte. Lăsaţi spanacul să se răcească, apoi puneţi-l în frigider. Când vreţi să serviţi, treceţi la etapa 7, prelungind timpul de coacere cu un minut sau două.


https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r153989

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu