duminică, 1 martie 2020
Ciorba de peste, creveti si midii
Ingrediente:
1000 g apă
250 g de crevete neprelucrate
2 căței de usturoi
150 g ceapă brună, tăiată în bucăți
100 g capsicum verde, conceput și tăiat în bucăți
100 g capsicum roșu, conceput și tăiat în bucăți
3 crengute de coriandru proaspăt, plus frunze suplimentare pentru garnisire
200 g tomate pasate
50 g ulei de măsline
2 lingurițe Paste de legume (vezi Sfaturi)
1 frunză de dafin uscată
1 ardei roșu lung, feliat subțire și gustat, dacă este preferat
60 g orez basmati
500 g midii proaspete, spălate și mustate
300 g fileuri de pește alb, ferme, ferme
1 vârf de sare, după gust
1 vârf piper negru măcinat, după gust
Preparare:
Puneți 500 g de apă și creveți crudi în vasul de amestecare și gătiți 5 min / 100 ° C / viteza 1 . Se strecoară stocul prin coșul de fierbere într-un ulcior și se dă deoparte. Rezervați creveții și lăsați deoparte să se răcească. Curățați și uscați vasul de amestecare.
Puneți usturoiul, ceapa, capsulele verzi, capsulele roșii și coriandrul într-un bol de amestec și tocați 6 sec / viteză 5 . Răzuiți părțile laterale ale bolului de amestec cu spatula.
Se adaugă pasata de roșii (piureul) și se amestecă 15 sec / viteză 7 . Răzuiți părțile laterale ale bolului de amestec cu spatula.
Se adaugă uleiul de măsline și se gătește 7 min / 100 ° C / viteza 1 .
Adăugați restul de 500 g de apă, pasta de sticlă , frunza de dafin, ardeiul iute și coaja de crevete rezervată și gătiți 7 min / Varoma / viteză 1 .
Adăugați orez în vasul de amestecare. Plasează vasul Varoma în poziție și cântărește midii în el. Introduceți tava Varoma și cântăriți peștele peste ea. Asigurați capacul Varoma și gătiți 15 min / Varoma / viteză 1 . Îndepărtați Varoma. Rupeți fileul de pește în bucăți și puneți deoparte cu midii.
Cojiți creveții, tăiați carnea în jumătăți și adăugați carnea de crevete în ciorbă. Lăsați supa să stea în amestecul bolului cu capacul pus și cupa de măsurare pe loc timp de 2 minute. Scoateți scoicile de creveți.
Distribuie bucățile de midii și file de pește între 6 boluri de servire. Se toarnă peste supă și se garnisește cu coriandru tocat. Condimentează supa după gust cu sare și piper și servește imediat.
https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r80593
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu