duminică, 1 martie 2020
Minestrone la Thermomix
Ingrediente:
80 g ceapă, tăiată jumătăți
120 g praz, tăiat segmente
40 g ulei de măsline extravirgin
600 g amestec de legume (ex. cartofi, morcovi, dovlecei, țelină tulpină, roșii, frunze de mangold, fasole boabe fiartă şi scursă, dovleac), tăiate bucăți dacă e nevoie
1000 g apă
2 cuburi de concentrat vegetal (pentru 0,5 l)
or 2 lingurițe cu vârf concentrat pastă de legume
1 linguriță sare
120 g paste scurte tip ditalini sau alte paste scurte
6 lingurițe ulei de măsline extravirgin
6 frunze de busuioc proaspăt
6 - 18 lingurițe parmezan ras
Preparare:
Puneţi în bol ceapa şi prazul şi tocaţi 5 sec./viteza 7. Curăţaţi pereţii bolului cu spatula.
Adăugaţi uleiul de măsline extravirgin şi sotați 3 min./120°C/viteza 1.
Adăugaţi amestecul de legume şi mărunţiţi 6-10 sec./viteza 4.
Adăugaţi apa şi cuburile de concentrat, apoi fierbeţi 15 min./100°C//viteza 1.
Adăugaţi sarea şi ditalini şi fierbeţi timpul indicat pe ambalaj/100°C//viteza 1. Serviţi supa fierbinte, cu un fir de ulei de măsline, cu frunze de busuioc şi parmezan ras presărate deasupra.
Hints & Tips:
- Este un preparat la care aveţi ocazia să folosiţi toate legumele rămase.
- Înlocuiţi pastele cu 60 g orez. Timpul de fierbere va fi cel indicat pe ambalaj.
- Pentru minestrone fără paste sau orez, reduceţi cantitatea de apă la 700 g în etapa 4 şi maii gătiți 8 minute.
https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r154001
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu