marți, 31 martie 2020

Risotto de ciuperci fara alergeni la Thermomix TM6


ingrediente

Stoc

230 g ceapă, sfărâmată
2 căței de usturoi
30 g ulei de măsline extravirgin
1200 g apă, fierbinte
½ linguri de boabe de piper negru
2 frunze de dafin uscate
2 crengute de cimbru proaspăt

risotto

10 g frunze proaspete de pătrunjel
100 g ceapă, sfărâmată
1 cui de usturoi
40 g ulei de măsline extravirgin
50 g ciuperci porcini uscate,
înmuiat în apă clocotită timp de 30 de minute apoi strecurat uscat, înmuiat rezerve
350 g orez risotto
2 lingurițe de drojdie nutritivă (opțional)
1 ½ lingură de sare fină de mare

preparare

Stoc

1. Pune ceapa, usturoiul și uleiul în bol, apoi toacă 5 sec / viteză 5.
2. Curăta părțile laterale ale vasului de amestecare cu spatula și apoi setati 4 min/100°C//viteză&
3. Adăugați apă, boabe de ardei, frunze de dafin și cimbru proaspăt, apoi gătiți 10 min / 100 ° C / viteză 1.
4. Cu coșul de fierbere în locul cupei de măsurat, gătiți 30 min / 105 ° C / viteza 1.
5. Se strecoară lichidul de stoc printr-o sită fină într-un ulcior, eliminând conținutul bolului. Puneți stocul deoparte.
6. Curățați vasul de amestecare.

risotto

1. Puneți pătrunjelul în vasul de amestecare și tocați 3 sec / viteză 7. Transferați într-un bol și dați deoparte.
2. Puneți ceapa și usturoiul într-un vas de amestec, apoi tocați 5 sec / viteză 5. Răzuiește părțile laterale ale vasului de amestec cu spatula.
3. Se adaugă uleiul și ciupercile, apoi se unge 3 min / 100 ° C / viteză 1.
4. Adăugați orez și 100 g stoc rezervat apoi gătiți 3 min / 100 ° C / viteză 1.
5. Se adaugă 800 g reziduul rezervat (se adaugă până la 800 g cu apă, dacă este necesar), 50 g apă de ciuperci rezervată (dacă se utilizează ciuperci uscate), fulgi de drojdie nutritivă (dacă se utilizează) și sare, apoi se gătește 13 min / 100 ° C / viteză 1 .
6. Se servește presărat fierbinte cu pătrunjel tocat rezervat.

Articole utile

ulcior, sită cu plasă fină

Sugestii și sfaturi

Un risotto delicios, cu lactate și fără carne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu