duminică, 1 martie 2020

Foie gras de rață la Thermomix


Ingrediente:

1 ficat de rață, crud (500-600 g)
4 linguri coniac
2 linguriță sare
2 priză piper 5 arome, sau după gust
800 g apă
300 - 400 g cuburi de gheață și multă apă rece

Preparare:

Separați lobii ficatului de rață și îndepărtați cu grijă toate pielițele și venele cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit.
Puneți ficatul astfel curățat într-un castron, stropiți-l cu 2 linguri de cognac și presărați 1 linguriță de sare și 1 priză de piper 5 arome pe toată suprafața lui. Lăsați ficatul la macerat cel puțin 30 minute.
Întoarceți ficatul pe cealaltă parte și repetați operația: stropiți-l cu 2 linguri de cognac și presărați 1 linguriță de sare și 1 priză de piper 5 arome pe toată suprafața. Lăsați din nou ficatul la macerat 30 minute.
Puneți ficatul în centrul unei fâșii de folie alimentară cu latura de aproximativ 50 cm și rulați strâns folia pentru compacta ficatul, a elimina bine aerul și a forma un sul. Repetați operația cu alte 4 fâșii de folie alimentară, strângând bine capetele de fiecare dată. La ultima fâșie de folie alimentară, înnodați strâns capetele.
Turnați apa în bol. Puneți ficatul înfășurat în folie alimentară în recipientul Varoma. Poziționați Varoma și fierbeți în aburi 14 min./Varoma/viteza 2.
Întoarceți cu grijă ficatul pe cealaltă parte și prelungiți fierberea 14 min./Varoma/viteza 2. Puneți apoi ficatul cu grijă într-un recipient mare cu apă rece, adăugați cuburile de gheață și lăsați-l să se răcească timp de 30 minute. Păstrați ficatul înfășurat în folie, în frigider, minimum 3 zile înainte de a-l consuma. Serviți foie gras tăiat felii, pe pâine prăjită.


Hints & Tips:

Puteți folosi un ficat de rață congelat, curățat în prealabil de pielițe și vene, având grijă să îl lăsați la decongelat în frigider.
Serviți foie gras cu un gem de smochine sau cu dulceață de ceapă preparată în casă.
Serviți cu un vin alb demidulce, care va echilibra gustul ușor amărui al ficatului. O combinație digestă și clasică.


https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r414651

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu