marți, 31 martie 2020

Naan cu usturoi și coriandru la Thermomix TM6



ingrediente

Topping

1 buchet de coriandru proaspăt, numai frunze
1 lingură ghee (vezi Sfaturi)
3 căței de usturoi
1 lingurita seminte de nigella

naan

2 linguri de ulei de măsline, plus un plus pentru ungere
240 g lapte smântână complet (vezi Sfaturi)
1 ½ lingură de drojdie uscată
1 lingură de zahăr
2 linguri de sare de mare, plus un plus pentru stropire (opțional)
480 g făină de brutar, plus un plus pentru praf
1 linguriță de usturoi pasta (vezi Sfaturi)
120 g iaurt natural

preparare

Topping

1. Așezați coriandrul în vasul de amestecare și tocați 3 sec / viteză 5.
2. Transferați într-un bol și dați deoparte.
3. Puneți ghee în vasul de amestecare și topiți 1 min / Varoma / viteza 1.
4. Adăugați usturoiul și tocați 3 sec / viteză 6.
5. Răzuiește părțile laterale ale bolului de amestec cu spatula.
6. Adăugați semințe de nigella și gătiți 1 min / Varoma / viteză 1.
7. Transferați într-un bol separat și dați deoparte.
8. Nu curățați vasul de amestecare.

naan

1. Ungeți un bol mare cu ulei și dați deoparte.
2. Se introduce laptele și drojdia în vasul de amestecare și se încălzește 2 min / 37 ° C / viteza 1.
3. Adăugați toate ingredientele naan rămase și amestecați 20 sec / viteză 3, apoi frământați 3 min / .
4. Transferați aluatul pe o rogojină din silicon sau pe suprafața de lucru și formați într-o bilă.
5. Transferați într-un vas pregătit și puneți-l deoparte într-un loc cald, pentru a creste până la dimensiunea dublată (aproximativ 1-2 ore).
6. Transferați aluatul pe un covor de pâine din silicon sau pe o suprafață de lucru inflorită.
7. Împărțiți aluatul în 6 porții egale (aproximativ 140 g fiecare).
8. Lucrați ușor fiecare piesă într-o bilă și folosind călcâiul mâinilor, întindeți ușor fiecare porție de aluat într-o formă ovală (aprox. 23 x 15 cm) apoi ușor praf cu făină.
9. Puneți o tigaie mare la foc mare.
10. Lucrând 1 naan simultan, așezați-o în tigaie și gătiți până se formează blistere maro închise (aproximativ 1-1½ minute pe fiecare parte).
11. Îndepărtați naanul de la căldură și periați cu amestec de ghee și usturoi rezervat, apoi presărați cu coriandru și sare rezervate (opțional).
12. Transferați pe o farfurie de servire și acoperiți pentru a menține cald.
13. Repetați prăjirea cu naanul rămas.
14. Serviți cald.

Articole utile

bol, bol mare, covor de pâine din silicon, tigaie mare, sobă, perie de patiserie, farfurie

Sugestii și sfaturi

Pentru a face propria pastă de ghee și usturoi, consultați rețetele de pe Cookidoo®.
Puteți înlocui laptele cu zerul rămas din rețeta Paneer (consultați rețeta de pe Cookidoo®).
Naanele coapte pot fi înghețate.
Se lasă să se răcească și se păstrează într-o pungă sau un recipient congelabil, stratificat între bucățile de hârtie de copt.
Dezghețați bine înainte de a reîncălzi într-un cuptor încins (220 ° C).
Așezați naanul pe o tavă de copt (30 x 40 cm) căptușită cu hârtie de copt și presărați cu puțină apă și încălziți până se încălzește (aproximativ 5 minute).
Variație la cuptor:
preîncălziți cuptorul la 250 ° C și introduceți 2 tăvi (30 x 40 cm) în cuptor pentru a se încălzi.
Puneți un bol pe capacul vasului de amestec și cântăriți cu atenție 250 g apă în el.
Lucrând în loturi, scoateți tava de copt de pe raftul de sus al cuptorului și așezați 3 naan pe ea și reveniți la raftul superior din cuptor.
Rapid, dar cu atenție, turnați jumătate din apă pe tava inferioară de coacere pentru a crea abur și închideți imediat ușa cuptorului pentru a captura aburul.
Coaceți timp de 4-6 minute (250 ° C) sau până când naanul este înăbușit cu pete maronii aurii.
Îndepărtați cu grijă naanul și peria cu amestecul de ghee și usturoi rezervate, apoi stropiți cu coriandru și sare rezervate (opțional).
Repetați cu apă rămasă și naan.
Serviți cald.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu