duminică, 1 martie 2020

Lapte cu ghimbir, curcuma si sirop de artar


Ingrediente:

2 cm bucată de curcuma proaspătă, decojită
7 prafuri de curcuma pulbere
2 cm ghimbir proaspăt, decojit
2 linguriți ulei de nucă de nucă de cocos suplimentar (10g)
2 linguriță sirop de arțar pur (20g)
500 g lapte (vezi Sfaturi)

Preparare:

1. Puneți in bol:
                           - ghimbir
                           - 7 prafuri curcuma
                           - 10 uleiul de nucă de cocos
                           - 20g sirop
                           - 100 ml lapte
2. Tocați: 2 min. la viteza 6
3. Răzuiți părțile laterale ale bolului de amestec cu spatula
4. Se adaugă:
                      - 400 ml laptele
5. Se încălzește 2 min. la 50°C la viteza 2
6. Apoi se amestecă 1 min. la viteză 9, până când se spumează, daca se doreste cu spuma.
7. Transferați în căni sau cani și serviți (vezi Sfaturi).

Sugestii și sfaturi:

Dacă doriți, puteți face acest lapte lat gratuit, folosind lapte de migdale sau lapte de soia. Favoritul meu pentru textură și gust este jumătate din lapte de vacă și jumătate lapte de migdale.
Se preferă printr-o sită cu ochiuri fine în căni sau cani înainte de servire, dacă doriți.


https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r132060

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu