duminică, 1 martie 2020

Penne cu dovlecel, parmezan si frunze de sfecla la cuptor la Thermomix TM6


Ingrediente:

100 g brânză parmezan tăiată în bucăți
1500 g apă
2 c. ceai de sare
500 g paste penne
25 g ulei de măsline, mai mult pentru învelit și unsă
1 cui de usturoi
100 g frunze de sfecla tăiate în bucăți
200 g dovlecel tăiat în felii
25 g frunze de busuioc
1 vârf de piper
500 g lapte
25 g făină
25 g unt
80 g brânză mascarpone
250 g roșii cherry tăiate în jumătăți

Preparare:

Puneți brânza în pahar și răziți 10 sec / viteză 9 . Scoateți și puneți deoparte.
Puneți apă și 1 c în pahar. de ceai sărat și căldură 10 min / 100 ° C / viteză 1 .
Adăugați aluatul și coaceți timpul indicat pe pachet / 100 ° C / viteza 1 . Scurgeți aluatul cu ajutorul Varoma și rezervați apa de gătit. Înveliți aluatul cu o picătură de ulei de măsline și dați deoparte.
Puneți uleiul și usturoiul în pahar și tocați 3 sec / viteză 8 .
Adăugați coaja, dovlecelul, busuiocul, 1 c. ceai de sare și piper și săriți 5 min / 120 ° C / viteză 1 .
Se adaugă 50 g de apă de gătit rezervată și se mărește 30 sec / viteză 7 . Scoateți și puneți deoparte.
Preîncălziți cuptorul la 200 ° C. Ungeți un pirex cu o picătură de ulei de măsline.
Puneți laptele, făina și untul în pahar și fierbeți 8 min / 90 ° C / viteza 4 .
Se adaugă brânza mascarpone și 50 g brânză rasă și se gătește 1 min / 90 ° C / viteza 4 .
Adăugați crema de legume rezervată și înfășurați 10 sec / viteză 3 . Scoateți și înfășurați acest sos cu pastele rezervate. Puneți jumătate din aluat în pirex, întindeți peste jumătate de roșie și presărați cu jumătate de brânză rasă. Se acoperă cu pastele rămase și se termină cu roșia rămasă. Se presară cu restul de brânză rasă și se coace la 200 ° C pentru aproximativ 20 de minute sau până se rumenesc. Serviți imediat.

https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r59969

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu