Ingrediente
- 1 1/2 foi gelatină
- 100 ml suc limetă
- coaja de la 1 limetă
- 120 g zahăr tos
- 2 albușuri
- 150 ml smântână lichidă, 30-40% grăsime
Modalitate de preparare
Puneți foile de gelatină într-un bol cu apă cât să le acopere și lăsați-le deoaparte timp de câteva minute.
Zeama de limetă amestecată cu 50 de ml de apă se toarnă într-o cratiță împreună cu jumătate din cantitatea de zahăr.
Amestecați la foc mic până când se dizolvă.
Scurgeți foile de gelatină de excesul de apă și adăugați-le peste amestecul de limetă.
Amestecați până când acestea se dizolvă.
Lăsați deoparte să se răcească complet.
Într-un vas curat, mixați albușul până când se întărește, adăugând câte o lingură din zahărul rămas, până se obține o bezea fermă.
Într-un alt castron bateți smântâna, apoi încorporați treptat în siropul rece de limetă.
Încorporați compoziția în bezea și distribuiți amestecul în pahare de servire.
Păstrați la rece pentru câteva ore sau pe timpul nopții.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu