Ingrediente:
- 2 mâini frunze de spanac
- 2 linguri ulei măsline
- 4 ouă mari
- 20 g unt, tăiat cuburi
- 100 g brânză de capră
- 2 linguri parmesan proaspăt ras
- sare
- piper măcinat
Modalitate de preparare:
- Puneți spanacul într-o cratiță cu o lingură de ulei de măsline și puneți cratița pe foc mic, timp de 30 de secunde, până când spanacul se înmoaie ușor, apoi scoateți spanacul și lăsțai-l pe prosoape de hârtie pentru a se scurge.
- Puneți pe foc mic o tigaie pentru omletă cu diametrul de 21-23 cm.
- Bateți ouăle într-un castron.
- Când tigaia este încinsă adăugați restul uleiului de măsline, untul și lăsați să se topească.
- Turnați ouăle și amestecați cu o furculiță.
- Când amestecul este coagulat pe jumătate puteți opri mișcările circulare cu furculița.
- Rupeți brânza și adăugați-o deasupra împreună cu frunzele de spanac. Asezonați ușor și presărați parmezan.
- Introduceți tigaia în cuptor pentru 10 minute cât brânza devine aurie.
- Serviți caldă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu