miercuri, 14 octombrie 2020

Omletă cu spanac și brânză de capră

 

Ingrediente:

  • 2 mâini frunze de spanac
  • 2 linguri ulei măsline
  • 4 ouă mari
  • 20 g unt, tăiat cuburi
  • 100 g brânză de capră
  • 2 linguri parmesan proaspăt ras
  • sare
  • piper măcinat

Modalitate de preparare:

  1. Puneți spanacul într-o cratiță cu o lingură de ulei de măsline și puneți cratița pe foc mic, timp de 30 de secunde, până când spanacul se înmoaie ușor, apoi scoateți spanacul și lăsțai-l pe prosoape de hârtie pentru a se scurge.
  2. Puneți pe foc mic o tigaie pentru omletă cu diametrul de 21-23 cm.
  3. Bateți ouăle într-un castron.
  4. Când tigaia este încinsă adăugați restul uleiului de măsline, untul și lăsați să se topească.
  5. Turnați ouăle și amestecați cu o furculiță.
  6. Când amestecul este coagulat pe jumătate puteți opri mișcările circulare cu furculița.
  7. Rupeți brânza și adăugați-o deasupra împreună cu frunzele de spanac. Asezonați ușor și presărați parmezan.
  8. Introduceți tigaia în cuptor pentru 10 minute cât brânza devine aurie.
  9. Serviți caldă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu