Ingrediente:
- 500 de grame de ciuperci proaspete (eu am folosit ciuperci champinion, se pot folosi orice ciuperci vă sunt pe plac – gălbiori, ciuperci brune, pleurotus etc.)
- 100 de grame de ceapă (1 ceapă mare, eu am folosit o ceapă roșie de mărime medie și 1 fir de ceapă verde în completare)
- 2 căței de usturoi
- 100-150 de grame de ardei
- 30 de ml. de ulei
- 150 ml. de passata de roșii sau 2 roșii mari, opărite, decojite de pieliță și tăiate în cuburi
- 1 legătură de pătrunjel
- sare și piper
Preparare:
1. curățăm și să tocăm ceapa
zdrobim usturoiul, s Ardeii se taie fâșii sau cubulețe, cum preferați. Eu i-am lăsat în bucăți măricele, ca să își păstreze ceva din textură și pentru că mi s-au părut că au culori foarte frumoase. Ciupercile se curăță bine și se taie în sferturi sau jumătăți (după cât sunt de mari).
2. Se încinge pe foc mediu o tigaie sau o cratiță largă, încăpătoare,
se adaugă uleiul
100g ceapa
2 catei usturoi
5g sare
Se călește 4 minute
3. În tigaie se adaugă
1 ardei (110g)
se călesc
timp de 6 minute.
ciupercile! Le punem în tigaie pe toate deodată și amestecăm.
se călesc
timp de 5 minute
se adaugă
150g rosii din conserva
încă 12 minute la 100 C
se adaugă
piper
patrunjel
încă 1 minut la 100 C
Servire
se presară cu pătrunjelul verde tocat.
Se servește caldă, alături de garnitura preferată (care în cazul nostru a fost un orez alb, simplu).
A fost foarte gustoasă, îndestulătoare și aromată tocănița asta de ciuperci!
Dacă hotărâți să o pregătiți și voi, spor la treabă și poftă mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu