luni, 19 octombrie 2020

Tocanita de ciuperci cu ardei si rosii

 

Ingrediente:

  • 500 de grame de ciuperci proaspete (eu am folosit ciuperci champinion, se pot folosi orice ciuperci vă sunt pe plac – gălbiori, ciuperci brune, pleurotus etc.)
  • 100 de grame de ceapă (1 ceapă mare, eu am folosit o ceapă roșie de mărime medie și 1 fir de ceapă verde în completare)
  • 2 căței de usturoi 
  • 100-150 de grame de ardei 
  • 30 de ml. de ulei
  • 150 ml. de passata de roșii sau 2 roșii mari, opărite, decojite de pieliță și tăiate în cuburi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare și piper 

Preparare:

1.  curățăm și să tocăm ceapa

zdrobim usturoiul, s Ardeii se taie fâșii sau cubulețe, cum preferați. Eu i-am lăsat în bucăți măricele, ca să își păstreze ceva din textură și pentru că mi s-au părut că au culori foarte frumoase. Ciupercile se curăță bine și se taie în sferturi sau jumătăți (după cât sunt de mari).


2. Se încinge pe foc mediu o tigaie sau o cratiță largă, încăpătoare, 

se adaugă uleiul
100g   ceapa
2   catei  usturoi
5g   sare 

Se călește 4 minute





3. În tigaie se adaugă 

1   ardei  (110g) 

se călesc

timp de 6 minute. 



ciupercile! Le punem în tigaie pe toate deodată și amestecăm.  

se călesc

timp de 5 minute

se adaugă 

150g   rosii din conserva



 încă 12 minute la 100 C


se adaugă 

piper
patrunjel

 încă 1 minut la 100 C

Servire

se presară cu pătrunjelul verde tocat. 

Se servește caldă, alături de garnitura preferată (care în cazul nostru a fost un orez alb, simplu).



A fost foarte gustoasă, îndestulătoare și aromată tocănița asta de ciuperci! 

Dacă hotărâți să o pregătiți și voi, spor la treabă și poftă mare!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu