miercuri, 14 octombrie 2020

Supa crema cu cartofi, morcov, ceapa, patrunjel si turmeric

 

Ingrediente (5 porții)

  • 500 g cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 țelină mică
  • 2 cepe
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • sare, piper alb măcinat
  • 1 linguriță turmeric
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • semințe crude de dovleac

Mod de preparare

Cureți și speli cartofii, morcovii, țelina, cepele și rădăcină de pătrunjel. Le pui la fiert în apă cât să le acopere, cu puțină sare.

Când se înmoaie, le pasezi în blender împreună cu o parte din supă, apoi adaugi turmericul, uleiul de măsline, sare și piper după gust. Subțiezi piureul după gust, cu apa în care au fiert legumele și servești porțiile decorate cu semințe de dovleac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu