miercuri, 14 octombrie 2020

Orez indian

 

Timp de preparare: 20 minute

Ingrediente (6 porții)

  • 300 g orez basmati (cu bob lung)
  • 1/2 linguriță pudră de turmeric
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ardei iute sau fulgi de ardei iute
  • 1 ceapă mică
  • sare
  • 3 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță boabe de muștar măcinate
  • 2 cuișoare

Mod de preparare

Speli orezul și îl lași să se hidrateze 1/2 oră, în apă rece. Îl fierbi pe jumătate, în 600 ml apă fierbinte în care ai pus sare și cuișoare.

Înăbuși în ulei ceapa și usturoiul fin tocate, boabele de muștar măcinate și ardeiul iute. Când ceapa se înmoaie, adaugi orezul, turmericul și, treptat, 500 ml apă fierbinte. La sfârșit sărezi orezul, după gust.



https://www.ecuisine.ro/retete-turmeric/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu