Omleta spaniola.
INGREDIENTE
4 cartofi medii
6 oua
1/2 ceapa
4 felii sunca
8 felii cascaval
sare
ulei de masline
MOD DE PREPARARE:
1. Intr-o tigaie adanca, incinge 3-4 linguri de ulei de masline. In ulei pune cartofii taiati cubulete micute si ceapa taiata solzi mari.
2. Presara putina sare si intoarce cartofii continuu pentru 10-15 minute, pana cand se inmoaie.
3. Cand cartofii devin moi, zdrobeste-i cu lingura de lemn pana ce obtii o consistenta omogena.
4. Combina cartofii pasati cu ouale si sare dupa gust.
5. Unge aceeasi tigaie cu putin ulei si toarna o treime din compozitie, odata ce uleiul s-a incins. Intinde-o omogen, apoi asaza 4 felii de cascaval, cele 4 de sunca, apoi iar 4 felii de cascaval.
6. Deasupra toarna restul compozitiei de omleta spaniola si repartizeaz-o omogen.
7. Dupa cca 5 minute, cand omleta a prins forma si s-a rumenit pe partea de jos, intoarce-o folosind o farfurie, apoi pune-o la loc in tigaie, cu partea negatita in jos.
8. Lasa omleta spaniola la foc mediu pentru alte 5 minute si scoate-o apoi pe farfurie si serveste-o imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu