miercuri, 13 decembrie 2023

Bulgogi (Vită marinată prăjită în tigaie)

 




Ingredients

Vita marinată

  • 550 - 600 g vrăbioară de vită, tăiată fâșii subțiri (1 cm) transversal pe fibră (vezi recomandarea)
  • 100 g morcovi, tăiați bastonașe subțiri (5 mm) sau julien
  • 50 g ceapă, tăiată felii (5 mm)
  • 40 g ceapă verde, tăiată bucăți de 3 cm, tăiate apoi în două, longitudinal
  • 8 căței de usturoi
  • 1 kiwi, curățat și tăiat sferturi
  • 35 g zahăr brun moale
  • 60 g sos de soia, negru
  • 30 g ulei de susan
  • 2 prize piper negru măcinat

Orezul și asamblarea

  • 1000 g apă
  • 1 ½ linguriță sare de mare
  • 300 g orez alb cu bobul lung
  • semințe de susan, pentru finisare
  • 2 fire ceapă verde, tăiată inele (5 mm lățime), pentru finisare
  • kimchi, pentru servire

Preparation

Vita marinată

  1. Puneți un castron mare pe capacul bolului de mixare, cântăriți în acesta carnea de vită, morcovii, ceapa și ceapa verde și dați totul deoparte.
  2. Puneți în bol usturoiul și tocați 5 sec./viteza 5. Curățați pereții bolului cu spatula și tocați din nou 5 sec./viteza 5.
  3. Adăugați kiwi și mărunțiți 3 sec./viteza 5. Curățați pereții bolului cu spatula.
  4. Adăugați zahărul, sosul de soia, uleiul și piperul, apoi amestecați 10 sec./viteza 3. Transferați în castronul cu carnea de vită și masați carnea cu mâinile, pentru ca marinada să o acopere bine. Acoperiți castronul cu folie alimentară și lăsați carnea la marinat, în frigider, timp de 30 de minute Între timp, gătiți orezul.

Orezul și asamblarea

  1. Puneți în bol apa și sarea, introduceți coșul de înăbușire și cântăriți orezul în acesta. Clătiți orezul 5 sec./viteza 7 apoi fierbeți în aburi 18-20 min./100°C/viteza 4. Scoateți coșul de înăbușire cu ajutorul spatulei, transferați orezul într-un castron și păstrați-l la cald.
  2. Încălziți o tigaie mare sau un wok la foc mediu spre mare. Prăjiți carnea de vită și legumele marinate în tranșe, timp de 2-3 minute, sau până sunt pătrunse. Transferați pe o farfurie și repetați cu restul de carne și legume.
  3. Presărați deasupra semințe de susan și ceapă verde și serviți cu orezul fiert în aburi și kimchi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu