Ingredients
Puiul
- 2 căței de usturoi
- 10 g ghimbir proaspăt, curățat și tăiat felii (2 mm)
- 70 g făină
- 20 g amidon de porumb
- 1 linguriță praf de copt
- 2 lingurițe sare de mare
- ¼ linguriță piper negru măcinat
- 1000 g aripioare de pui
Sosul
- 5 căței de usturoi
- 10 g ghimbir proaspăt, curățat și tăiat felii (2 mm)
- 50 g zahăr brun deschis
- 60 g oțet de orez
- 60 g miere
- 30 - 50 g pastă coreeană de ardei iute, după gust
- 30 g ketchup
- 15 g sos de soia, negru
- 15 g ulei de susan
- ulei vegetal, pentru prăjit în baie de ulei
- 1 lingură semințe de susan, pentru presărat deasupra
- 2 fire ceapă verde, tăiată inele (5 mm), pentru presărat deasupra
Preparation
Puiul
- Puneți în bol usturoiul și ghimbirul și tocați
3 sec./viteza 5 . Curățați pereții bolului cu spatula, apoi tocați din nou3 sec./viteza 5 . - Adăugați făina, amidonul de porumb, praful de copt, sarea și piperul și amestecați
10 sec./viteza 3 . Transferați într-un castron mare, pe care îl așezați pe capacul bolului de mixare. Cântăriți în castron aripioarele de pui, amestecați pentru a le acoperi cu amestecul din castron. Acoperiți castronul cu folie alimentară și lăsați-l la rece, în frigider, timp de 2-4 ore. Spre sfârșitul acestei perioade, spălați bolul de mixare și faceți sosul.
Sosul
- Puneți în bol usturoiul și ghimbirul și tocați
3 sec./viteza 5 . Curățați pereții bolului cu spatula, apoi tocați din nou3 sec./viteza 5 . - Adăugați zahărul, oțetul, mierea, pasta coreeană de ardei iute, ketchupul, sosul de soia și ulei de susan și amestecați
10 sec./viteza 3 , apoi încălziți10 min./100°C/viteza 1 . Transferați într-un castron mare și păstrați la cald. - Preîncălziți uleiul vegetal într-o friteuză, până la 190°C (vezi recomandarea).
- Prăjiți aripioarele de pui în tranșe de câte 4-5 bucăți, timp de 12-15 minute, până le prăjiți pe toate. Scoateți aripioarele prăjite într-un vas pentru copt tapetat cu hârtie absorbantă și păstrați-le la cald în cuptorul preîncălzit la temperatură joasă, în timp ce prăjiți puiul rămas.
- Transferați aripioarele prăjite în castronul cu sos și amestecați pentru a le acoperi cu sos. Presărați deasupra semințe de susan și ceapă verde și serviți fierbinți.
Hints & Tips
- Dacă nu aveți o friteuză la îndemână, folosiți o tigaie adâncă și un termometru pentru bucătărie pentru a verifica dacă temperatura ajunge la 190°C.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu