miercuri, 13 decembrie 2023

Pui prăjit în stil coreean

 





Ingredients

Puiul

  • 2 căței de usturoi
  • 10 g ghimbir proaspăt, curățat și tăiat felii (2 mm)
  • 70 g făină
  • 20 g amidon de porumb
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 lingurițe sare de mare
  • ¼ linguriță piper negru măcinat
  • 1000 g aripioare de pui

Sosul

  • 5 căței de usturoi
  • 10 g ghimbir proaspăt, curățat și tăiat felii (2 mm)
  • 50 g zahăr brun deschis
  • 60 g oțet de orez
  • 60 g miere
  • 30 - 50 g pastă coreeană de ardei iute, după gust
  • 30 g ketchup
  • 15 g sos de soia, negru
  • 15 g ulei de susan
  • ulei vegetal, pentru prăjit în baie de ulei
  • 1 lingură semințe de susan, pentru presărat deasupra
  • 2 fire ceapă verde, tăiată inele (5 mm), pentru presărat deasupra

Preparation

Puiul

  1. Puneți în bol usturoiul și ghimbirul și tocați 3 sec./viteza 5. Curățați pereții bolului cu spatula, apoi tocați din nou 3 sec./viteza 5.
  2. Adăugați făina, amidonul de porumb, praful de copt, sarea și piperul și amestecați 10 sec./viteza 3. Transferați într-un castron mare, pe care îl așezați pe capacul bolului de mixare. Cântăriți în castron aripioarele de pui, amestecați pentru a le acoperi cu amestecul din castron. Acoperiți castronul cu folie alimentară și lăsați-l la rece, în frigider, timp de 2-4 ore. Spre sfârșitul acestei perioade, spălați bolul de mixare și faceți sosul.

Sosul

  1. Puneți în bol usturoiul și ghimbirul și tocați 3 sec./viteza 5. Curățați pereții bolului cu spatula, apoi tocați din nou 3 sec./viteza 5.
  2. Adăugați zahărul, oțetul, mierea, pasta coreeană de ardei iute, ketchupul, sosul de soia și ulei de susan și amestecați 10 sec./viteza 3, apoi încălziți 10 min./100°C/viteza 1. Transferați într-un castron mare și păstrați la cald.
  3. Preîncălziți uleiul vegetal într-o friteuză, până la 190°C (vezi recomandarea).
  4. Prăjiți aripioarele de pui în tranșe de câte 4-5 bucăți, timp de 12-15 minute, până le prăjiți pe toate. Scoateți aripioarele prăjite într-un vas pentru copt tapetat cu hârtie absorbantă și păstrați-le la cald în cuptorul preîncălzit la temperatură joasă, în timp ce prăjiți puiul rămas.
  5. Transferați aripioarele prăjite în castronul cu sos și amestecați pentru a le acoperi cu sos. Presărați deasupra semințe de susan și ceapă verde și serviți fierbinți.

Hints & Tips

  • Dacă nu aveți o friteuză la îndemână, folosiți o tigaie adâncă și un termometru pentru bucătărie pentru a verifica dacă temperatura ajunge la 190°C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu