Ingrediente:
1000 g lapte
170 g orez cu bob lung din Spania
8g coajă de lămâie razuita
8g coajă de portocală razuita
1 băț de scorțișoară
1 vârf de sare
140 g zahăr
40 g de unt
1 praf de scortisoara macinata pentru stropire
1000 g lapte
170 g orez cu bob lung din Spania
8g coajă de lămâie razuita
8g coajă de portocală razuita
1 băț de scorțișoară
1 vârf de sare
140 g zahăr
40 g de unt
1 praf de scortisoara macinata pentru stropire
Preparare:
1. Așezați fluturele pe lame.
2. Puneți in bol:
- laptele
- orezul
- coaja de lămâie
- coaja de portocala
- batul de scorțișoara
- sarea
3. Setati: 40 min la 90°C la viteza 1
4. Adăugați:
- zahărul
- untul
5. Seteaza: 10 min la 90°C la viteza 1
6. Turnați-l într-un bol sau boluri individuale.
7. Indepărtați batonul de scorțișoară.
8. Lăsați să se răcească.
9. Se servește presărată cu scorțișoară măcinată.
Reteta originala:
Ingrediente:
1500 g lapte
200 g orez cu bob rotund
3 - 4 benzi de coajă de lămâie (doar partea galbenă)
4-5 benzi de coajă de portocală (doar partea portocalie)
1 băț de scorțișoară
1 vârf de sare
230 g zahăr
70 g de unt (opțional)
1 praf de scortisoara macinata pentru stropire
1500 g lapte
200 g orez cu bob rotund
3 - 4 benzi de coajă de lămâie (doar partea galbenă)
4-5 benzi de coajă de portocală (doar partea portocalie)
1 băț de scorțișoară
1 vârf de sare
230 g zahăr
70 g de unt (opțional)
1 praf de scortisoara macinata pentru stropire
Preparare:
1. Așezați fluturele pe lame.
2. Puneți in bol:
- laptele
- orezul
- coaja de lămâie
- coaja de portocala
- batul de scorțișoara
- sarea
3. Setati: 45 min la 90°C la viteza 1
4. Adăugați:
- zahărul
- untul
5. Seteaza: 10 min la 90°C la viteza 1
6. Turnați-l într-un bol sau boluri individuale.
7. Indepărtați coaja de lămâie și portocale și batonul de scorțișoară.
8. Lăsați să se răcească.
9. Se servește presărată cu scorțișoară măcinată.
Sugestii și sfaturi:
Budincă de orez cremoasă : înlocuiește 400 g lapte pentru 400 g lapte evaporat.
Budinca de orez plus lichid : puneți 160 g de orez în loc de 200 g sau adăugați la final 100 g de lapte și amestecați cu spatula.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu