miercuri, 13 decembrie 2023

Tocăniță de pui, cu fasole roșie și cartofi dulci

 






  • 5 g coriandru, frunze proaspete
  • 2 căței de usturoi
  • 30 g ulei de măsline
  • 200 g ardei gras, verde, tăiat în bucăți
  • 150 g ceapă, tăiată în bucăți
  • 100 g arahide, prăjite, nesărate
  • 400 g roșii cuburi, din conservă
  • 400 g cartofi dulci, tăiați cuburi (3 cm)
  • 1 linguriță cu vârf concentrat pastă de pui, preparat în casă
    or 1 cub de concentrat de pui (pentru 0,5 l), fărâmițat
  • 150 g apă
  • 650 g piept de pui file, fără piele, tăiat cuburi (4 cm)
  • 240 g fasole kidney, din conservă, scursă




Preparation

  1. Puneți frunzele de coriandru în bolul de mixare și mărunțiți 2 sec./viteza 7. Transferați într-un castron și dați deoparte.
  2. Puneți în bolul de mixare cățeii de usturoi, uleiul de măsline, ardeiul gras verde și ceapa și mărunțiți 5 sec./viteza 5, apoi, cu coșul de înăbușire, în locul paharului de măsurare, pe capacul bolului de mixare, sotați 5 min./120°C/viteza 1.
  3. Adăugați arahidele și roșiile din conservă, apoi mixați 10 sec./viteza 7.
  4. Adăugați cartofii dulci, concentratul pastă de pui și apa, apoi, cu coșul de înăbușire, în locul paharului de măsurare, pe capacul bolului de mixare, gătiți 15 min./100°C//viteza .
  5. Adăugați pieptul de pui și cu coșul de înăbușire, în locul paharului de măsurare, pe capacul bolului de mixare, gătiți 8 min./100°C//viteza .
  6. Adăugați fasolea kidney, amestecați cu spatula și cu coșul de înăbușire, în locul paharului de măsurare, pe capacul bolului de mixare, gătiți 5 min./100°C//viteza . Serviți fierbinte, ornată cu coriandrul tocat, dat deoparte.

Hints & Tips

  • Fasolea Kidney, arahidele și cartofii dulci fac ca acest preparat să fie foarte sățios, care, însoțit de legume, ar putea servi 6 persoane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu